Nederlandse Omroep Stichting (NOS)

Transfer voor correspondent Kees Elenbaas

HILVERSUM, 15 april 2010 ­ Kees Elenbaas, de afgelopen jaren het NOS-gezicht in Latijns-Amerika, keert deze zomer terug op de thuisbasis van de NOS in Hilversum, waar hij op de buitenlandredactie aan de slag gaat. Hoe de vacante positie wordt ingevuld, is nog niet bekend.

Elenbaas (57) begon zijn internationale carrière in 1984 als correspondent in Midden-Amerika, waar hij onder meer verslag deed van de burgeroorlogen in El Salvador en Nicaragua. Via Uruguay, Rusland, Zuid-Afrika en Brazilië strijkt Elenbaas in 2005 vervolgens neer in Argentinië. De afgelopen jaren verzorgde de geboren Zeeuw, samen met de in Brazilië verblijvende collega-correspondent Marjon van Royen, de berichtgeving over Latijns-Amerika.

De NOS heeft tweeënveertig correspondenten in zesentwintig verschillende standplaatsen, met eigen bureaus in Washington, Brussel, Berlijn en Peking. Verder zitten er correspondenten in Rio de Janeiro, Buenos Aires, Paramaribo, Willemstad, Londen, Parijs, Kopenhagen, Madrid, Rome, Belgrado, Athene, Boedapest, Moskou, Istanbul, Tel Aviv, Amman, Nairobi, Johannesburg, Delhi, Jakarta en Sydney.