Ingezonden persbericht

PUMA(TM) NEEMT DEEL AAN VOLVO OCEAN RACE 2011-2012

Sportlifestylebedrijf wederom te zien in de zeilwedstrijd rond de wereld na het behalen van de tweede plaats in de vorige VOR

Herzogenaurach, Duitsland/Boston, Massachusetts - (8 april 2010) - PUMA(TM) heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf zal deelnemen aan de Volvo Ocean Race 2011-2012 na het behalen van de tweede plaats overall in de zeilwedstrijd van 2008-2009. De race, ook wel bekend als de 'Everest van het zeilen', start in oktober 2011 in het Spaanse Alicante en eindigt in juni 2012 in Galway in Ierland. De acht tussenstops die worden gemaakt zijn in Kaapstad, Abu Dhabi, Sanya (China), Auckland, Itajaí (Brazilië), Miami, Lissabon en Lorient (Frankrijk). Het PUMA Ocean Racing-team zal wederom onder leiding staan van schipper Ken Read. PUMA werkt nog altijd aan verdere uitbreiding van zijn collectie zeilartikelen en het is het eerste sportlifestylebedrijf dat deelneemt aan een dergelijk evenement. PUMA wordt tevens de officiële leverancier van alle Volvo Ocean Race-merchandise.

'We zijn trots op het succes van het PUMA Ocean Racing-team in de vorige Volvo Ocean Race en kijken uit naar de avonturen die de volgende race met zich mee zullen brengen,' aldus Jochen Zeith, CEO en hoofd van PUMA AG. 'Zowel het team als het bedrijf hopen de belangrijkste lessen die ze geleerd hebben in de vorige VOR-campagne te kunnen benutten om de goodwill van het programma en PUMA wereldwijd verder te verspreiden. De Volvo Ocean Race is een van de meest tot de verbeelding sprekende sportevenementen ter wereld. Het is een zeer succesvol marketingmiddel voor ons gebleken en een goede manier om onze zeilproducten te lanceren. We kijken ernaar uit de zeilcollectie nog verder uit te werken in deze volgende race, en tegelijkertijd ons bereik uit te breiden naar andere soorten outdoorevenementen op het gebied van lifestyle.

Voor de race van 2011-2012 kondigt PUMA verheugd aan samen te gaan werken met BERG Propulsion, een van de marktleiders op het gebied van ontwerp en productie van verstelbare schroefinstallaties voor commerciële schepen. Bij het ontwerp en de vervaardiging van de producten van BERG Propulsion wordt rekening gehouden met het milieu, waarbij brandstofzuinigheid en milieuvoordelen hoog in het vaandel staan. Het streven naar goede prestaties in combinatie met duurzaamheid maakt het bedrijf de perfecte partner voor PUMA. Het team zal bekend worden als PUMA Ocean Racing, gesponsord door BERG Propulsion.

'Dit is een belangrijke toevoeging aan onze campagne,' aldus Antonio Bertone, Chief Marketing Officer bij PUMA AG. 'Hakan Svensson, CEO van BERG, en zijn bedrijf passen perfect bij ons. Hakan, die zelf al zijn levenlang aan zeilwedstrijden meedoet, begrijpt de sport, de race en ook hoe BERG de race kan gebruiken om zijn internationale bedrijf op te bouwen en marktbekendheid te krijgen.'

Hakan Svensson, hoofd en CEO van Berg Propulsion, zegt: 'Ons bedrijf is zeer verheugd om deel te nemen aan de VOR dit jaar en we zijn vooral vereerd dat we de kans hebben gekregen om samen te werken met PUMA. De race is een perfect symbool voor alles waar Berg Propulsion voor staat: wereldwijd perspectief en bereik, nadruk op kwaliteit, betrouwbaarheid en het streven naar perfectie door middel van een sterke teamgeest. De Volvo Ocean Race draait net als de scheepsindustrie zelf om wereldprestaties en dit is direct toepasbaar op de situatie van onze klanten, die zich zelf ook 24 uur per dag, 7 dagen per week onder zeer zware omstandigheden op zee bevinden. We zullen ons uiterste best doen Ken Read en zijn getalenteerde team te helpen bij hun poging om het snelst rond de wereld te zeilen.'

Aan de samenstelling van het team wordt al gewerkt. Hierin zullen waarschijnlijk een aantal zeilers worden opgenomen uit het team van 2008-2009, maar ook een aantal nieuwe en ervaren talenten uit de professionele zeilwereld. De training aan boord van PUMA's il mostro begint in het voorjaar van 2010 in de thuisbasis van het team in Newport, Rhode Island.

Schipper Ken Read, die bekend staat als een van de beste racers ter wereld, stond aan het hoofd van PUMA Ocean Racing op de il mostro gedurende de hele Volvo Ocean Race 2008-2009. Read, die geboren is in de VS, heeft twee keer aan het roer gestaan tijdens de America's Cup in 2000 en 2003. Hij behaalde twee keer de titel 'United States Rolex Yachtsman of the Year' en heeft 46 wereldkampioenschappen, Noord-Amerikaanse en nationale kampioenschappen op zijn naam staan.

'De vorige race was zowel voor mij persoonlijk als voor onze startende onderneming PUMA Ocean Racing een geweldige ervaring,' aldus Ken Read. 'Dat we nu de kans krijgen om verder te gaan waar we gebleven waren is een droom die uitkomt. Dat PUMA ook dit jaar weer mee wil doen aan dit avontuur is een eerbetoon aan zowel het evenement als aan het hele PUMA Ocean Racing-team van de vorige én de komende race. We zien de organisatorische en competitieve uitdagingen die voor ons liggen dan ook met vertrouwen tegemoet.

PUMA wil zijn werkzaamheden wereldwijd op een duurzame, creatieve en innovatieve manier uitvoeren om de invloed op het milieu te verminderen en de aarde te ontzien door de uitstoot van koolstofgassen terug te dringen binnen alle sectoren van het bedrijf. Deelname van het sportlifestylemerk aan de Volvo Ocean Race past goed bij dit doel, aangezien zeilen beschouwd wordt als een 'schone sport', waarbij alleen de kracht van de wind gebruikt wordt om gedurende negen maanden over de wereld te racen.

Met de deelname aan de zeilrace breidt PUMA zijn activiteiten uit op het gebied van hoogwaardige lifestylesporten - een sector waarin PUMA zichzelf heeft weteen te vestigen dankzij zijn partnerschap met Formule 1 en andere samenwerkingsverbanden in de motorsport zoals met Ducati en Ferrari, en de lancering van de sportlifestylecollectie Golf in 2006.



Ingezonden persbericht