Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Utrecht, 15 april 2010

Probeer uit welk kunstwerk het beste past bij uw interieur
Kunst boven de bank: april t/m juni 2010 bij Kunstuitleen Utrecht

Een bijzonder kunstwerk geeft kleur aan een interieur, geeft sfeer en verdieping. Bij Kunstuitleen Utrecht kan men bijzondere kunstwerken lenen uit een collectie van ruim 12.000 kunstwerken. Uit ervaring blijkt dat de meeste leners een kunstwerk selecteren die moet passen bij het eigen interieur. De keuze is met name afhankelijk van een gewenst formaat en een gewenste kleur. Ze willen graag dat het past in hun interieur; boven de bank, bij de eettafel of op de slaapkamer. Maar soms is dat lastig in te schatten. Daar biedt Kunstuitleen Utrecht nu een oplossing voor.

Van 8 april t/m 30 juni presenteert de kunstuitleen haar kunstwerken in een huiskamersetting. Er zijn een aantal zithoeken, een eethoek en een salonhoek ingericht. Zo kunnen bezoekers op de Maliebaan 42 zelf zien hoe een kunstwerk tot zijn recht komt boven een bepaald meubel voordat zij het mee naar huis nemen. Zij mogen ook experimenteren met verschillende kunstwerken boven een bank. Zo krijgen zij ter plekke al een indruk of het geselecteerde werk ook thuis tot zijn recht zal komen. En mocht het onverhoopt toch thuis niet bevallen, dan kunnen leden het kunstwerk natuurlijk zoals altijd omwisselen.

Iedereen is van harte welkom op de Maliebaan 42 om de mogelijkheden uit te proberen. Voor E 4,50 per maand hangt er al een origineel kunstwerk van een professionele kunstenaar aan de muur! Aangezien Kunstuitleen Utrecht onderdeel is van Bibliotheek Utrecht, betalen bibliotheekleden geen inschrijfgeld á E 5,- .

Kunstuitleen Utrecht, Maliebaan 42, 3581 CR Utrecht, Gratis parkeren op oprit.
T. 030 - 286 19 80, E. info@kunstuitleenutrecht.nl, I. www.kunstuitleenutrecht.nl. Openingstijden: woensdag 13.00 - 20.30 uur, donderdag t/m zaterdag 11.00 - 16.30 uur.