Amsterdam Airport Schiphol
Margot A. Scheltema nieuwe commissaris Schiphol Group

Schiphol, 15 april 2010

Mevrouw M. (Margot) A. Scheltema is de heer T. (Toon) H. Woltman opgevolgd als lid van de Raad van Commissarissen van Schiphol Group. De heer Woltman was commissaris sinds 1998 en heeft de maximale zittingstermijn van twaalf jaar vervuld.

Mevrouw Scheltma is als lid van de Raad van Commissarissen voorgedragen en benoemd op basis van het zogenaamde versterkt recht van aanbeveling van de Centrale Ondernemingsraad van Schiphol Group. Schiphol Group en haar Centrale Ondernemingsraad zien in deze kandidaat een commissaris die veel kan bijdragen aan de maatschappelijke functie en ondernemende bedrijfsvoering van de organisatie.

Mevrouw Scheltema heeft ruime internationale en financiële ervaring opgedaan bij multinational Shell, met name op het gebied van corporate control, financieel - en risk management. In haar laatste functie bij Shell was zij financieel directeur van Shell Nederland bv. Op dit moment is mevrouw Scheltema commissaris bij Triodos Bank NV, ASR Insurance Nederland, Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) en het Rijksmuseum. Daarnaast is zij lid van de Commissie Financiële Verslaggeving van de AFM.