KNHS

Zoer teleurstellend van start
15 april 2010
Albert Zoer - Samurai

GENEVE (KNHS) - Op de avond voordat de wereldbeker finale voor springruiters in Genève van start ging was Albert Zoer nog optimistisch over zijn mogelijkheden. "Het moet een beetje mee zitten. Dan kan ik tot een goede prestatie komen". Maar in plaats dat het mee zat zat het Zoer deze keer zwaar tegen. Meteen de eerste hindernis, een steilsprong van 1.50 m. hoog, bleek een te moeilijke opgave voor Albert en zijn Samurai tikte in totaal maar liefst zes balken af, waardoor de nummer drie van de uitslag van de wereldbeker finale 2009 nu als 43ste en laatste in de tussenstand staat.

"Ja, als dan gelijk de eerste paal valt ben je even aan het balen. Toch kwam ik wel mooi in het ritme, maar lagen veel palen net een gaatje te hoog. Dat komt mede omdat de ervaring bij Samurai nog ontbreekt. Morgen start ik dit paard ook in de tweede kwalificatiewedstrijd, omdat ik Uraguay dan op zaterdag in de Grote Prijs ga starten. Ik ben nu toch al kansloos voor een hoge klassering, dus ga ik gewoon morgen kijken of Samurai nog iets aan ervaring kan laten opdoen", aldus Zoer, die beste wilde erkennen dat deze zwaar tegenvallende prestatie ook hem niet onberoerd heeft gelaten. "De prestaties met een jong en onervaren paard zijn vaak nogal wisselend en hopelijk kunnen we die stelling morgen gaan bewijzen".

De wedstrijd werd gewonnen door de Amerikaan Rich Fellers met Flexible, die als snelste foutloos het parcours wist af te leggen. Het was een schitterend jachtparcours, waarin op diverse plekken tijd gewonnen kon worden. Daardoor was het verschil tussen de snelste foutloze combinatie Fellers in 70.63 sec en de langzaamste, de Rus Ljubov Kochetova in 82.22 sec., ruim 12 seconden en 29 plaatsen in de uitslag. De Amerikaan McLain Ward, die vorig jaar als tweede eindigde, neemt nu met Sapphire ook de tweede plek in, voor de Braziliaan Rodrigo Pessoa met Let's Fly. De surprice van de avond werd verzorgd door de Portugese Luciana Diniz die met Winningmood als tweede van start ging en een tijd neerzette die haar uiteindelijk als vierde in dit eerste onderdeel van de wereldbeker finale deed eindigen.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.worldcupgeneva.com

Uitslag 1e wedstrijd finale WB springen (1.50m. direct op tijd):


1) Rich Fellers (USA) - Flexible - 0 / 70.63
2) McLain Ward (USA) - Sapphire - 0 / 71.13
3) Rodrigo Pessoa (Bra) - Let's Fly - 0 / 72.36 43) Albert Zoer (Echten) - Samurai (Iroko x Boreas) - 24 / 106.05

Foto Albert Zoer met Samurai door: www.melissen.net