Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

31 maart 2010

Er is geen God en Philipse is zijn profeet
Godsdienstfilosoof Gert van den Brink schrijft boek over de onredelijkheid van een atheïst

Deze week verschijnt bij uitgeverij Kok Er is geen God en Philipse is zijn profeet. Het is het eerste boek dat een grondige repliek geeft op Nederlands bekendste atheïst, Herman Philipse. Op 15 april a.s. kruisen zij de degens op een debatavond in de Lutherse Kerk te Utrecht.

Herman Philipse is een van de bekendste en invloedrijkste atheïsten van Nederland. Niet eerder heeft iemand het aangedurfd om Philipse op filosofisch terrein te bestrijden. Van den Brink heeft dit dus wél gedaan. In dialoog met Philipse zelf heeft hij zijn kritiek op diens standpunten ontwikkeld.

Interessant én verrassend
Het boek is interessant en verrassend omdat

- het voor het eerst een grondige repliek geeft aan Herman Philipse
- het geschreven is door een orthodox theoloog en godsdienstfilosoof, die niet een vrijzinnige of verwaterde vorm van christendom voorstaat, maar opkomt voor een klassieke vorm van godsgeloof
- het de karikatuur logenstraft dat het geloof in God achterhaald en bekrompen zou zijn
- Philipse niet in de eerste plaats met theologische, maar met filosofische argumenten wordt tegengesproken. Op zijn eigen terrein dus.

15 april 2010 - debatavond Moraal zonder God?
Naar aanleiding van het boek wordt op 15 april a.s. in de Lutherse Kerk Utrecht (Hamburgerstraat 9) een debatavond georganiseerd, waar Herman Philipse met Gert van den Brink 'live' in debat gaan. Aanvang 19.30. Entree gratis. Opgave (verplicht) via e-mail promotie@kok.nl.

Van den Brink
Gert van den Brink (1974) is godsdienstfilosoof. Hij participeert in de Analytical Philosophy Seminars van Philipse. Thans werkt hij aan een dissertatie over openbaring en moraal.

www.kok.nl

Noot voor de redactie -

Ingezonden persbericht