Provincie Overijssel

Zwolle, 14 april 2010

Conferentie Samen onderweg naar morgen
Vrijwillige coaching in de jeugdzorg

Donderdag 15 april 2010 organiseert Variya in opdracht van de provincie Overijssel een conferentie Vrijwillige coaching in de jeugdzorg: Samen onderweg naar morgen! Vrijwillige coaching in de jeugdzorg vormt het vertrekpunt om met de conferentiedeelnemers te verkennen hoe de eventuele nazorg voor deze doelgroep georganiseerd kan worden.

Steuntje in de rug
Coaching is een extra steuntje in de rug bij het uitstromen uit de jeugdzorg, of om te voorkomen dat jongeren instromen. Het programma Vrijwillige Coaching in de jeugdzorg is bedoeld om jongeren met behulp van een persoonlijke coach in de gelegenheid te stellen om te werken aan het vergroten van zelfsturing, talentontwikkeling en maatschappelijke en economische zelfstandigheid. Getrainde vrijwilligers bieden deelnemers onder meer sociaal-emotionele steun, kunnen jongeren uit een isolement halen of begeleiden bij het kiezen van een studierichting, het vinden van een baan of de invulling van de vrije tijd. Het programma Vrijwillige Coaching in de jeugdzorg is onderdeel van de provinciale Jeugdbeleid.

Samen onderweg naar morgen
De titel van de conferentie weerspiegelt het vertrouwen dat deelnemers vanuit het programma Vrijwillige Coaching hebben in het aangaan van verbindingen op het gebied van nazorg. Samen onderweg naar morgen staat bovendien voor het in beeld brengen van elkaars activiteiten om deze waar nodig van elkaar te kunnen overnmen. Soms zijn er, vanwege bestaande wet- & regelgeving en gescheiden financieringsstromen, onorthodoxe oplossingen nodig. Deze conferentie zet in op het versterken va wat al aanwezig is en het zichtbaar maken van wat er kan.

Voor wie interessant?
Deze conferentie is bedoeld voor organisaties en overheden die bij de nazorg na jeugdzorg betrokken zijn. Dus zorgaanbieders (uitvoerders en management), Bureau Jeugdzorg Overijssel, cliëntenraden jeugdzorg, uitvoerders van mentor/maatjes/coach projecten, bestuurders, politici, beleidsmakers en wetenschappers.