Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 14-04-2010

AVRO PRESENTEERT BEATLESDOCUMENTAIRES EN - FILMS

Op 10 april 1970 gingen de Beatles uit elkaar. Een gebeurtenis om te herdenken. Op donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 april zendt de AVRO verschillende tv-programma's rond de Beatles uit: de documentaire 'The First visit', de film 'Help' en de documentaire 'The Beatles in the studio'.

Donderdag 15 april, documentaire 'The First US Visit', 23.55 uur, AVRO, Nederland 2: De filmmakers en broers Albert and David Maysles maakten in februari 1964 een 16 mm filmdocumentaire van het eerste bezoek van de Beatles aan Amerika. De groep was op dat moment in Engeland en Europa aan het doorbreken, maar het stond nog te bezien of dat in de Verenigde Staten ook zou lukken. De beelden laten zien hoe The Beatles per auto door de stad New York reizen en per trein naar Washington. De camera is er ook bij in hotelkamers in Miami Beach. Verder zijn er opnames toegevoegd van het allereerste Beatles optreden in de Ed Sullivan Show en een legendarisch concert dat de groep gaf in Washington D.C.

Vrijdag 16 april, film 'Help!', 23.55 uur, AVRO Nederland 2: In 1965 stonden The Beatles wereldwijd op het hoogtepunt van hun roem. In de jaren zestig was film een gebruikelijk marketinginstrument om een groep op alle plekken ter wereld te kunnen zien.'Help!' heeft een slapstick-achtig karakter. The Beatles waren in die tijd volop aan het experimenteren met drugs. De titelsong 'Help!' werd in een paar minuten geschreven door John Lennon, die later zou toelichten dat de tekst van dat liedje recht uit zijn hart kwam...

Zaterdag 17 april, documentaire 'The Beatles in the studio', 23.55 uur, AVRO, Nederland 2: Op 10 april was het veertig jaar geleden dat de legendarische popgroep The Beatles uit elkaar ging. Van 1962 tot 1970 namen The Beatles 22 singles en 12 studio-albums op. Ieder album ging muzikaal een stap verder dan het vorige. In de documentaire 'The Beatles In The Studio' wordt de geschiedenis van het opnemen van die albums opnieuw verteld. In beeld en geluid.

---



Ingezonden persbericht