De Rooij maakt overstap naar Het Expertise Centrum (HEC)

15/04/2010 08:01

Het Expertise Centrum

Den Haag- Vanaf heden is de heer drs. M.A. (Marc) de Rooij MCM als senior-consultant bij Het Expertise Centrum (HEC) in dienst getreden.

Marc de Rooij (1969) heeft ruime ervaring opgedaan op het gebied van informatisering binnen het openbaar bestuur. Zijn expertise ligt in de vertaling van (ICT-)beleid naar concrete uitvoerende projecten waarbij vaak de keten van belang is. De Rooij is politicoloog en heeft zijn adviesvaardigheden verder ontwikkeld bij SIOO (Master in Change Management).

Het leiding geven aan ICT-projecten en -programma's in een politiek-bestuurlijk complexe omgeving, het adviseren van opdrachtgevers of het doen van onderzoek rondom vraagstukken in een dergelijke omgeving vormen zijn aandachtsgebied. Naast het ontwerpen en realiseren van ICT-voorzieningen heeft De Rooij ervaring in IT-governance, informatieplanning, aanbestedingstrajecten en het opzetten van beheerorganisaties (ITIL).

De Rooij was vanuit het Ministerie van VROM projectleider van de digitalisering van vergunningverlening en handhaving in de fysieke omgeving: de Omgevingsvergunning. Diverse departementen (OCW, LNV, EZ, VenW en BZK) waren daarbij betrokken. Het werken onder architectuur (NORA) en de bouwstenen van de e-overheid (Dienstenloket, DigiKoppeling, basisregistraties) spelen hierbij een grote rol. Als projectleider heeft hij leiding gegeven aan de introductie van Omgevingsloket online en het opzetten van de beheerorganisatie onder beheerstandaarden (ITIL). De Rooij heeft de opleidingen Managing Successful Programs (MSP) en PRINCE II gedaan.

Marc de Rooij treedt toe tot de sectorgroep Bestuur bij Het Expertise Centrum.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.hec.nl