Dienstenbond CNV

Nieuws

14 april 2010

Raad van Bestuur TMG nodigt vakbonden uit voor gesprek inzake aanpak bovenmatigheid

CNV Media wil haar leden raadplegen over de aanpak van de zogenoemde `bovenmatige' lonen binnen de Telegraaf Media Groep. Daarom hebben we eind maart de Raad van Bestuur verzocht om de daarvoor benodigde (en in de Grafimedia cao verankerde) faciliteiten beschikbaar te stellen. De Raad van Bestuur heeft echter aangegeven graag eerst een gesprek met de bonden te hebben. Dat gesprek zal volgende week dinsdag plaatsvinden.

Waar gaat het ook alweer over?

De Raad van Bestuur heeft de Commissie Interpretatie en Dispensatie (CID) verzocht om zich uit te spreken over de totstandkoming van het in december 2009 met de COR bereikte akkoord over het aanpakken van `bovenmatige' lonen. De CID is tot een verdeelde uitspraak gekomen. Om alle onduidelijkheid te vermijden: werkgevers- en werknemersleden van de commissie zijn het eens dat het akkoord op correcte wijze tot stand is gekomen. Wat betreft de implementatie van het akkoord lopen de meningen echter uiteen. De werknemersleden stellen dat het akkoord voor 1 januari 2010 geëffectueerd had moeten zijn. Aangezien dit niet is gebeurd heeft het bereikte akkoord naar hun mening feitelijk geen waarde.

Hoe nu verder?

De Raad van Bestuur heeft aangegeven dat zij, ondanks de verdeeldheid in de uitspraak van de CID, over zal gaan tot implementatie van het bereikte akkoord. Dit is voor CNV Media aanleiding om, samen met haar collega bonden, haar achterban te raadplegen. Daarom hebben wij de Raad van Bestuur verzocht de daarvoor benodigde faciliteiten beschikbaar te stellen. De Raad van Bestuur heeft echter aangegeven graag eerst met de bonden in gesprek te treden. Wij houden u natuurlijk op de hoogte van de uitkomst van dat gesprek!

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? U kunt contact opnemen met bestuurder Peter Bloemendaal, telefoon: 035 64 60 580. Per e-mail kan ook: p.bloemendaal@cnvdibo.nl.