Dura Vermeer

Fijnaart - 15 april 2010

Succesvolle start verkoop woonproject Groenaert

Met ruim honderdvijftig inschrijvingen kan de start van de verkoop van het woonproject Groenaert in Fijnaart, een realisatie van Dura Vermeer Bouw Rosmalen, een succes genoemd worden.

Op de locatie van de voormalige Greenery is een bijzonder en hoogwaardig woonproject ontwikkeld: Groenaert. De woningen in dit plan zijn door het gerenommeerde architectenbureau Bedaux de Brouwer te Goirle ontworpen. Ze vormen een ruimtelijke eenheid, volgens een heldere opvatting over architectuur: een dorpse architectuur. Niet modieus, maar ingetogen. Fris en duurzaam met een sterke eigen identiteit. Groenaert onderscheidt zich door deze architectuur. Mede door de zorgvuldig gekozen details en het gebruik van duurzame materialen.

Qua sfeer stond het Brabantse dorp voor ogen: rijkdom door eenvoud en soberheid. Met harmonieuze gevelcomposities is een duidelijk geheel ontworpen. Diversiteit wordt gewaarborgd door subtiele verschillen per bouwblok, terwijl nergens het uniforme totaalbeeld uit het oog wordt verloren. De bindende factor tussen de verschillende bouwblokken wordt gevormd door de wit geschilderde muren. Daarbinnen zorgen de ramen en puien voor reliëf en afwisseling. De muurvlakken openen zich door diep terug liggende gevelopeningen, als het ware uit het metselwerk gesneden. Ook de kozijnen liggen doorgaans diep achter het metselwerk. De materiaalkeuzes en detaillering versterken de eenheid tussen de blokken. De gevels met de wit geschilderde handvormsteen, de plint van donkere steen. De blauw gesmoorde keramische gevelpannen en de schoorstenen op alle kopgevels. De rollagen boven de kozijnen en over het gehele plan dezelfde buitenlampen bij de voordeur. Samen zorgen ze voor een zichtbare eenheid en kwaliteit die in lengte van dagen zal worden ervaren.

Het plan kenmerkt zich door een gedifferentieerd woningaanbod met verschillende woningtypes, geschikt voor starters, doorstromers en senioren.