Gemeente Terneuzen

Leenrollators beschikbaar in de binnenstad van Terneuzen

Vanaf woensdag 14 april zijn er twee leenrollators beschikbaar gesteld voor bezoekers van de Terneuzense binnenstad.

Initiatiefneemster Alie Sonke, inwoonster van Terneuzen, is woensdagochtend in het zonnetje gezet. Mevrouw Sonke benaderde de gemeente Terneuzen met een vraag. Zij is moeilijk ter been, maar kan nog wel fietsen. Aangekomen bij de fietsvrije binnenstad is het een hele onderneming om dan zonder rollator de stad in te gaan. Of het een idee was een rollator beschikbaar te stellen voor haar en anderen die tegen dit probleem aanliepen?

De gemeente Terneuzen was direct enthousiast over dit idee. Evenals ZorgSaam. Zij stelden twee rollators gratis ter beschikking. De gemeente koos de overdekte rijwielstalling aan de Herengracht als standplaats voor de leenrollators. De gratis, bewaakte stalling is vlakbij het centrum. De fiets wordt in de stalling geplaatst en de leenrollator kan met de bezoeker mee de stad in. Ook wie niet met de fiets komt, maar wel een rollator wil gebruiken, kan bij de stalling terecht.

Wethouder Co van Schaik, Huib Hubregtsen van ZorgSaam en mevrouw Sonke hebben de overhandiging van de leenrollators woensdagochtend onder grote belangstelling van de pers en passanten voor hun rekening genomen.

Leenrollators