Gemeente Zoetermeer

Afsluiting Cubic Miles op ONC

Op donderdag 15 april wordt op het Oranje Nassau College (vestiging Parkdreef) het internationale project Cubic Miles afgesloten. Leerlingen van het ONC zullen samen met leerlingen uit Tsjechië en Slowakije een Engelstalige eindpresentatie en tentoonstelling verzorgen. Wethouder Haan opent de bijeenkomst.

Tijdens het Cubic Miles project onderzoeken scholieren hun directe leefomgeving. In een brief van wethouder Speel werden de ONC-leerlingen uitgenodigd na te denken over hoe Zoetermeer in de toekomst aantrekkelijk kan blijven als woon- en werkstad.

In de periode van januari tot en met maart hebben de leerlingen zich beziggehouden met uiteenlopende thema's: architectuur, werkgelegenheid, openbaar vervoer, jeugdactiviteiten, water, energie enz. De leerlingen in het Tsjechische Litomerice en het Slowaakse Nitra hebben zich in dezelfde onderwerpen voor hun eigen stad verdiept. Via webconferenties en een elektronische leeromgeving konden de leerlingen en docenten elkaars vorderingen volgen.

Het project, dat gesubsidieerd wordt door de Europese Unie, wordt afgesloten met de internationale week die van 12 tot en met 16 april plaatsvindt in Zoetermeer. De Tsjechische en Slowaakse leerlingen bezoeken dan hun Nederlandse projectgenoten. Samen ondernemen zij diverse activiteiten met als hoogtepunt de presentatie en tentoonstelling op donderdagavond.