Ingezonden persbericht


Eerste Stemwijzer Tweede Kamerverkiezingen online (Stemhok)

De eerste Stemwijzer is online! Sinds vandaag, 14 april 2010, draaien de website Stemhok.nl en de immer populaire Stemhok Stemwijzer op volle toeren. Tot 9 juni vindt u op stemhok.nl niet alleen een overtuigend stemadvies, maar dagelijks nieuwe, actuele, satirische beschouwingen.

Stemhok Stemwijzer
Alle mensen van websites met online stemadviezen zijn nog druk bezig de verkiezingsprogramma's te ontleden. De Stemwijzer van het Instituut voor Publiek en Politiek komt dan ook pas 7 mei online. Gelukkig is er sinds vandaag stemadvies van Stemhok. Die laat álle aspecten meewegen die van politiek belang zijn. Stemhok garandeert: u krijgt niet het advies ChristenUnie als u niet meer in de Heer gelooft. Ga naar www.stemhok.nl om u te laten overtuigen.

Vernieuwde website en Twitter
De geheel vernieuwde website zal de trouwe groep Stemhok-lezers aangenaam verrassen. Naast bekende rubrieken als de quotes hebben wij ons gebogen over enkele nieuwe, spectaculaire rubrieken. De redactie, waarvan velen toch papa en mama zijn geworden, is geheel intact gebleven en zelfs versterkt met enkele sprekende namen. En natuurlijk is de redactie via Twitter aanwezig. Iedereen met het recent ontdekte ziektebeeld infobesitas kan zijn of haar dagelijkse 'shotje' verkiezingsnieuws krijgen via dit superpopulaire sociale medium.

Stemhok.nl
Stemhok.nl is en blijft dé satirische website over verkiezingen in Nederland. De site werd in 2001 opgericht door een aantal jonge journalisten om de verkiezingen van 2002 te verslaan. Het werd een onverwacht succes met tienduizenden bezoekers per dag. De website ging op zwart na de moord op Pim Fortuyn op 6 mei 2002. De site werd weer actief tijdens de verkiezingen van 2003, het referendum over de Europese Grondwet in 2005, de gemeenteraadsverkiezingen en landelijke verkiezingen van 2006. De site brengt een mengeling van satirische columns, visuele grappen en eigen nieuws. Standaardonderdeel bij iedere verkiezing is een satirische variant van de Stemwijzer van het Instituut voor Publiek en Politiek. Als voorbeelden noemt de redactie het Britse satirische blad Private Eye en het Franse Le Canard Enchaîné. In 2006 publiceerde Stemhok het boek Hoe Word ik Politicus.



Ingezonden persbericht