Amsterdam Airport Schiphol

Meer annuleringen op Schiphol verwacht

Gezamenlijk persbericht Luchtverkeersleiding Nederland, KLM en Amsterdam Airport Schiphol

Het vliegverkeer op Schiphol zal zoals het er nu uitziet vanaf 14.00 uur steeds meer hinder ondervinden van de vulkanische aswolk die ontstaan is als gevolg van de vulkaanuitbarsting op IJsland in het gebied Eyjafallajoekull. De aswolk verspreidt zich zuidwaarts en de verwachting is dat op Schiphol daardoor nog meer vluchten worden geannuleerd.

In de loop van de dag zal naar verwachting meer duidelijkheid komen voor de omvang van de gevolgen.

Schiphol en de luchtvaartmaatschappijen verzoeken passagiers de berichtgeving nauwlettend in de gaten te houden en contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij en voor vertrek van huis te controleren of hun vlucht kan vertrekken.

Op dit moment is al een groot deel van het luchtruim van Noord Europa tot nader order niet beschikbaar voor luchtverkeer waardoor diverse vluchten zijn vertraagd of geannuleerd vanaf Schiphol.

----------
Met 43,6 miljoen passagiers en ruim 1,3 miljoen ton vracht was Amsterdam Airport Schiphol in 2009de vijfde luchthaven van Europa in aantallen passagiers en de derde in vrachtvolume. Meer dan 90 lijndienstmaatschappijen verbinden de luchthaven op rechtstreekse vluchten met 284 bestemmingen over de hele wereld. Schiphol is daarmee één van de vier belangrijkste mainports of hubs van Europa en één van de twee Europese thuisbases van Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is ook een belangrijke economische motor voor de regio. Op de luchthaven zijn ruim 60.000 mensen werkzaam. Schiphol ontving in 2009 de 'ACI EUROPE Best Airport Award'.

Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Schiphol Group. Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland. Amsterdam Airport Schiphol heeft als ambitie om Europe's prefered airport te zijn en te blijven. Zie http://www.schiphol.nl

HUG#1403963


Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl