Ingezonden persbericht


Rijswijk, 15 april 2010

Twintig kanshebbers Young Talent Award bekend

Vandaag zijn de 20 kanshebbers bekend gemaakt voor de Young Talent Award, dé ereprijs voor sporttalenten tussen de 12 en 18 jaar oud. De 20 kanshebbers zijn door een onafhankelijke jury - met o.a. Pieter van den Hoogenband en Joop Alberda - geselecteerd uit ruim 50 jonge sporttalenten die door hun sportbonden waren aangemeld.

De Young Talent Award is in het leven geroepen om jonge topsporters in beeld te brengen. De 20 kanshebbers blinken uit in diverse takken van sport. De onafhankelijke jury kiest eind april drie genomineerden die kans maken op de Young Talent Award. De winnaar wordt bekendgemaakt op 26 mei 2010 tijdens de Lotto Sport Awards in Den Haag. Een verslag van deze avond, die gepresenteerd wordt door Ivo Niehe, zal op 28 mei 2010 te zien zijn om 21.30 uur bij de Tros op Nederland 1. Voor meer informatie zie www.lotto-awards.nl.

Kanshebbers Young Talent Award
De jury van de Young Talent Award heeft de volgende kanshebbers geselecteerd (in alfabetische volgorde):
* Lotte van Beek - schaatsen
* Jessica Blaszka - worstelen
* Roel Boomstra - dammen
* Bart Deurloo - turnen
* Céline van Gerner - turnen
* Sophie van Gestel - beachvolleybal
* Koen Hageraats - tafeltennis
* Jeffrey Herlings - motorcross
* Richel Hogenkamp - tennis
* Dimi de Jong - snowboarden
* Willemijn Kallenberg - basketball
* Jeroen Krietemeijer - golf

* Nick de Kuyper - handbal
* Ilona Lagerweij - squash
* Corinne Nugter - atletiek
* Laura Prince - judo
* Sharon van Rouwendaal - zwemmen

* Dafne Schippers - atletiek
* Annick Taselaar - roeien
* Stefan de Vrij - voetbal

Jury Young Talent Award
De jury van de Young Talent Award bestaat uit vier prominente personen, die al jaren direct betrokken zijn bij (top)sport: Nederlands sportbestuurder en voormalig volleybalcoach Joop Alberda, olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband, sportmarketingdeskundige Frank van den Wall Bake en Jaap de Groot, chef sport van De Telegraaf.

Over de Lotto Sport Awards
De Lotto Sport Awards is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door De Lotto. Tijdens dit evenement staat de sport in Nederland centraal en wil De Lotto sporters het podium geven wat ze verdienen. Daarom worden er tijdens dit evenement drie prijzen uitgereikt, namelijk de Young Talent Award, het Lotto Sportmoment van het Jaar en de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs.

Het evenement vindt plaats in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag op 26 mei aanstaande. Op 28 mei is er een registratie van dit evenement te zien bij de TROS op Nederland 1 om 21.30 uur, gepresenteerd door Ivo Niehe.

Over De Lotto
De opbrengsten van De Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 49 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld.

Deze afdracht wordt in NOC*NSF-verband door de sportbonden over de georganiseerde sport verdeeld. Daarnaast is NOC*NSF verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitzending van de Nederlandse teams naar de Olympische en Paralympische Spelen. Een deel van de afdracht van De Lotto wordt besteed aan topsporttrainings- en wedstrijdprogramma's, accommodaties en ondersteuning van topsporters.