VerkeersInformatieDienst


Spookrijdende motorrijder op A1 aangehouden

15 april 2010, 12:15
Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft donderdagochtend omstreeks 09:15 uur een spookrijdende motorrijder op de A1 ter hoogte van Voorthuizen aangehouden. De 17-jarige man uit Utrecht reed zonder helm op een motorscooter (125 cc) met een Duits kenteken.

Rond 09:10 uur kwam een melding binnen dat deze scooterrijder op de A12 reed ter hoogte van Ede en de A30 was opgereden. Ter hoogte van de A1 zagen medewerkers van de Verkeerspolitie van het KLPD de man rijden, die als een gestoorde tussen de file doorreed.

Hij negeerde diverse stopteken en kwam een aantal keren tijdens de achtervolging ten val. Op een gegeven moment ging de man spookrijdend er vandoor. Hij kwam daarbij in aanraking met de bestuurder van een Landrover Freelander.

Tijdens het laatste stopteken reed hij achter op de surveillanceauto van de Verkeerspolitie in. Er ontstond lichte schade aan de politieauto. De man raakte niet gewond, maar had wel last van zijn schouder. De man, die bekend staat als veelpleger in Utrecht, is overgebracht naar het politiebureau. Een onderzoek naar de herkomst van de motorscooter loopt nog. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor de nodige verkeersovertredingen die hij heeft begaan waaronder het rijden zonder rijbewijs.