Ingezonden persbericht


Persbericht: Jack Verduyn Lunel, directeur Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten én Cees Debets directeur van Theater aan het Spui betuigen ook steun aan de Illusie!

15 April 2010, Den Haag

Vanmiddag kreeg de Illusie, de bedreigde culturele broedplaats in Den Haag, van nog twee culturele zwaargewichten steun! Deze steun komt op het juiste moment: de kunstenaars en andere creatieven die er al 20 jaar wonen en werken, zullen op 29 april het gebouw moeten verlaten, zonder zicht op een vervangende locatie.

De lijst steunbetuigers vanuit de Haagse Culturele instellingen, telde al flinke namen als een TodaysArts Festival of Stroom hcbk, evenals het Haagse Popcentrum, maar ook broedplaatsen als De Vloek of Villa Grijpsheert staan erop vermeld.
Op 18 Februari 2010 werd door de gehele gemeenteraad een motie aangenomen, genaamd 'Koester de Illusie', waar vooralsnog weinig van terecht is gekomen.

Illusionista Shireen van Dorp:

'We hopen dat de wethouder van Cultuur, of wie dan ook, nu zal inspringen om ons een andere plek te gunnen. Op dit moment zijn we al maanden bezig met de gemeente te onderhandelen, maar tot nog geen enkel resultaat. Het steekt ook dat er waarschijnlijk eerst nog een tijdje anti-kraak in de Illusie wordt gestopt, voor ze echt gaan beginnen. Onvoorstelbaar bot.'

De vereniging heeft al een aantal alternatieve locaties op het oog. Maar vreest dat dit niet gaat lukken voor de 29e.

'Anders weten we het ook niet meer. Dan blijven we maar hier!'

Bijgevoegd vindt u de steunbetuigings brieven die Stroom, KABK en Galerie West ons stuurden.