Verkeer door bestuurders onder de loep genomen op website


Montfoort, 20100415 -- Iedereen ergert zich weleens in het verkeer. Soms is dat het gevolg van een bestuurder die een foutje maakt en soms is dat het gevolg van een bestuurder die willens en wetens zijn of haar auto ergens tussen drukt en op die manier een gevaarlijke situatie en ergernis veroorzaakt.

Www.camdriver.nl brengt deze situaties in beeld door gebruik te maken van camera's die gewone bestuurders gebruiken tijdens bijvoorbeeld hun dagelijkse woon-/werkverkeer. Hierdoor zijn de meest uiteenlopende opvallende situaties te zien op deze website, variërend van afsnijdende bestuurders tot onnodig linksrijdende bestuurders en bestuurders met pech langs de weg. Deze filmpjes geven alle kijkers inzicht in wat andere bestuurders meemaken in hun auto.

Bestuurders vanuit het hele land kunnen meedoen waardoor filmpjes te zien zijn vanuit heel Nederland. Door gebruik te maken van b.v. een telefoon als camera die in een houder vast is gezet in de auto kunnen alle bestuurders vervolgens al hun ritten geheel en veilig filmen omdat zij tijdens het rijden niet op de camera hoeven te letten. Als er zich dan een opvallende situatie voordoet, dan kan de bestuurder achteraf dat gedeelte van het filmpje eenvoudig publiceren op www.camdriver.nl. Verschillende bestuurders doen dat nu al, op die manier werken zij mee aan de inhoud van deze website en mogelijk ook aan de veiligheid van het verkeer in het algemeen. Camdriver.nl hoopt namelijk dat steeds meer bestuurders hun ritten op een veilige manier gaan filmen, maar camdriver.nl hoopt ook dat er voor iedereen inzicht komt in hoe asociaal en/of dom we soms allemaal kunnen zijn en dat iedereen (zowel de filmers als de kijkers) er wat van kunnen leren.





Ingezonden persbericht