Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Ministerie van VROM

Werkconferentie Duurzaam Voedsel

07-04-2010

De Nederlandse Vrouwenraad (NVR) organiseert donderdagmiddag 15 april in Den Haag een werkconferentie over duurzaam voedsel. Gaan we sprinkhanen eten?

De NVR organiseert de bijeenkomst samen met de ministeries van LNV en VROM. De NVR is aangesloten bij Duurzame Dinsdag

Aspecten

De verschillende aspecten van duurzaam voedsel komen tijdens het plenaire gedeelte aan de orde: de productie, het transport, de handel en de consumptie. Demissionair minister van LNV Gerda Verburg is één van de sprekers.

Keuzes

Prof. Dr. Hernriëtte Prast licht toe hoe consumenten denken en waarom ze bepaalde keuzes wel of niet maken. Zij heeft hier uitgebreid onderzoek naar gedaan.

CSD

Later in de middag worden twee vragen in subgroepen besproken. Hoe geven we in Nederland vorm aan de uitkomsten van de CSD 17, de commissie voor duurzame ontwikkeling van mei 2009? Welk boodschap geven we mee aan de regeringsdelegatie voor de CSD 18 die van 3 tot 14 mei 2010 in New York gehouden wordt.

Aanmelden

Je kunt je via aanmelden@de-nvr.nl inschrijven. Meld dan wel je voor- en achternaam, e-mailadres, telefoonnummer, organisatie en functie. Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving en - kort voor 15 april - meer informatie.

Datum: 15 april

Tijd: vanaf 13.00 uur inloop
start programma 13.15 uur
einde met borrel 17.00 uur
Plaats: Den Haag
Locatie: Haagse Hogeschool
Aanmelden: aanmelden@de-nvr.nl

Meer informatie

NVR

Duurzame Dinsdag