Gemeente Binnenmaas

Benoeming nieuwe wethouders

Gemeenteraad vergadert op 15 april

Op donderdag 15 april is er om 20.00 uur een openbare vergadering van de gemeenteraad in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Sportlaan in Maasdam. In deze vergadering worden ook de nieuwe wethouders benoemd.

Op de agenda staan onder andere de volgende onderwerpen:

Onderzoek geloofsbrieven, toelating, benoeming en beëdiging als raadslid van de
heer J.M. Dank (PvdA) die vertrekkend raadslid P. Westdijk opvolgt. Aanbieden van het coalitie-akkoord Verder bouwen aan Binnenmaas, met aansluitend debat.
Onderzoek geloofsbrieven, benoeming en beëdiging van de wethouders E.Chr. Lafeber (GBBM), H.C.J. van Etten (CDA) en W.W. Joosten (VVD). Onderzoek geloofsbrieven, toelating, benoeming en beëdiging van de raadsleden E. Behm (GBBM) en P. Rijken (CDA) die als opvolgers van de tot wethouder benoemde heren Lafeber en Van Etten in de raad plaats nemen.
Benoeming leden in de raadscommissies.
Beschikbaar stellen van een aanvullend krediet voor het project Dorpshart Mijnsheerenland.
Afkoop bouwclaim Kanters Bouw en Vastgoed.
Representativiteitverklaring Stichting Omroep Hoeksche Waard.

Spreekrecht

Bij raadsvergaderingen kunnen belangstellenden gebruik maken van het spreekrecht. Het onderwerp waar over ingesproken wordt, mag echter niet op de agenda van de raadsvergadering staan en de spreektijd is maximaal 5 minuten. Hierop geldt één uitzondering. Als een agendapunt dat in de raad wordt besproken niet eerder in één van de raadscommissies aan de orde is geweest, mag bij dat agendapunt wel gebruik gemaakt worden van het spreekrecht. Wie van het spreekrecht gebruik wil maken kan dat voor de vergadering melden bij de griffier