KNMG

Vooraankondiging "Een disfunctionerende collega, wat te doen?"

startdatum 15 april 2010
einddatum 15 april 2010
tijd 20.00 uur
locatie Den Haag
onderwerp Een disfunctionerende collega, wat te doen?

Het functioneren van artsen staat volop in de belangstelling. Deze belangstelling komt zowel vanuit de beroepsgroep zelf - denk aan de KNMG campagne 'Artsen van Nu', het IFMS-project en het modelreglement bij disfunctioneren van de Orde - als vanuit de omgeving, zoals de IGZ, de zorgverzekeraars en niet in de laatste plaats de patiënten.

Wat in de media vooral de aandacht trekt, zijn ernstige situaties van disfunctionerende artsen. Vrijwel iedere arts zal gedurende zijn werkzame leven geconfronteerd worden met minder goed functionerende collegae. Naar schatting disfunctioneert 4 tot 5% van de beroepsbeoefenaren. In de praktijk leidt dit tot lastige situaties. Wat kún je als collega doen om een minder goed functionerende collega bij te sturen en om de schade te beperken? Wat móet je doen, op grond van je eigen professionele verantwoordelijkheid? En wat kun je juist beter achterwege laten?

Het bestuur van het KNMG district Den Haag wil dit onderwerp aan de orde stellen op het voorjaarssymposium van 15 april a.s..

Aan deze avond zullen de volgende sprekers hun medewerking verlenen: Mw. mr A.C. de Die, advocaat bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, Dhr. drs W. Geerlings, voorzitter Raad van Bestuur Medisch Centrum Haaglanden, Mw. mr drs M.G. de Groot, ambtelijk secretaris medische staf Bronovo.

Het definitieve programma met aanmeldingsmogelijkheid ontvangt u binnenkort. Wilt u deze avond vrijhouden in uw agenda?