Ingezonden persbericht


Drachten, 31 maart 2010

P E R S B E R I C H T Religie/levensbeschouwing/agenda/lezingen

Jan Sjoerd Pasterkamp spreekt
Revival meeting in Drachten

Donderdag 15 april 2010 spreekt Jan Sjoerd Pasterkamp in een Revival Meeting, Oosterstraat 35-37 9203 BA Drachten, aanvang 19.30 uur, toegang gratis. De meeting is een initiatief vanuit de Stichting De Geopende Deur te Drachten, onder het motto 'opwekking begint bij jezelf'.

Jan Sjoerd Pasterkamp is in Nederland bekend van de Herstelweken en is de voorzitter van de stichting Herstel. Hij staat bekend als een bijbelleraar met veel gevoel voor humor. Hij is daarnaast ook de vice-voorzitter van het dagelijks bestuur van de V.P.E. (Vereniging van Pinkster en (volle) Evangelie gemeenten in Nederland) en is verder bestuurslid van Derek Prince Ministries in Nederland.

Jan Sjoerd en zijn vrouw Coby begonnen al jong in de dienst van de Heer Jezus. Na 3 jaren evangelisatie, jeugdkringen en Bijbelstudies, trouwden ze toen Jan Sjoerd 21 jaar oud was en vertrokken naar Australië om daar te gaan werken onder de organisatie van T.L. Osborn.

Na een jaar gingen ze naar een eiland in het Noord Oosten van Australië: Thursday Island, waar ze veel grote en spectaculaire genezingen zagen en veel mensen tot Jezus kwamen. Tijdens een maand in Papua New Guinea ervoer Jan Sjoerd de stem van God die hem riep om naar dit land terug te keren. Daarop werkten zij 14 jaar lang in dit land, pionierden een aantal gemeenten, maakten veel tochten het binnenland in, hielpen drie Bijbelscholen te stichten en zagen een groot werk ontstaan en tot bloei komen. Hun drie zonen, Mark, Stephen en Daniel werden in dit land geboren.

Na een verlofperiode van een jaar, vertrok het gezin naar Japan, waar Jan Sjoerd vier jaar lang de leiding had van een zendingswerk. Na Japan volgden nog zes jaren als voorgangersechtpaar in Australië. Eind 1992 kwamen zij terug in Nederland, waar zij zes jaar binnen de Beréa gemeenten in Haarlem en Amsterdam werkten. Daarna kwam het dringende verzoek om naar Rotterdam te komen, waar zij van 1998 tot 2009 senior voorgangers van Evangelisch Centrum Europoort waren.

Jan Sjoerd en Coby hebben een diepe liefde en respect voor andere kerken en zoeken, daar waar mogelijk, samenwerking en verbondenheid. Het is niet ongewoon dat Jan Sjoerd bij bijzondere interkerkelijke gebeurtenissen betrokken is.

Door de jaren heen groeide bij Jan Sjoerd het verlangen om een voltijdstrainingsschool te starten in Nederland, die de nieuwe generatie zou trainen en leiders zou toerusten. Met Christformation begint de vervulling van deze droom.




Ingezonden persbericht