Ingezonden persbericht


BEELDBERICHT

Amsterdam, 6 april 2010

Voorproefje YPF Nationaal Pianoconcours

In aanloop naar het YPF Nationaal Pianoconcours later deze maand gaven de deelnemers vandaag een voorproefje. Het publiek kon alvast kennis maken met de pianotalenten in de leeftijd van 12 tot en met 27 jaar tijdens een piano-estafette in de zogenaamde 'Talentkwekerij'. Deze glazen kas staat op de steiger naast het Muziekgebouw aan 't IJ, de locatie waar het concours plaatsvindt van 15 tot en met 25 april.

Morgen (woensdag 7 april) verzorgen de deelnemers opnieuw een piano-estafette van 19.00 uur tot 21.00 uur.

www.pianoconcours.nl

YPF Nationaal Pianoconcours
Het YPF Nationaal Pianoconcours vindt van 15 tot en met 25 april plaats in Muziekgebouw aan 't IJ. Op 15 april opent Thomas Beijer (winnaar van de vorige editie van het pianoconcours) het YPF Nationaal Pianoconcours. Speciaal voor deze gelegenheid schreef Hans Kox een pianoconcert. Het concert vindt plaats in samenwerking met Amsterdam Sinfonietta o.l.v Bas Wiegers.

Dankzij het hoge aantal inschrijvingen vindt een recordaantal optredens plaats tijdens het concours voor in Nederland studerend pianotalent. Het pianotalent strijdt in de finale op zondag 25 april om een geldbedrag van E10.000,- en de mogelijkheid een CD op te nemen. Ter ere van het tienjarig jubileum van de YPF de Youri Egorov Gold Medal in het leven geroepen. De Russische meesterpianist Evgeny Kissin komt speciaal naar Nederland om deze prijs te overhandigen aan één van de pianotalenten in de categorie van 16 t/m 27 jaar.

De YPF ontwikkelt initiatieven, in aanvulling op muziekscholen en conservatoria, die de kansen voor het schaarse toptalent vergroten. In haar initiatieven neemt de YPF het internationale topniveau steeds als de standaard en stimuleert jonge Nederlandse en in Nederland studerende pianisten tot excelleren. De stichting werd in 1999 opgericht door Marcel Baudet.

Noot voor de redactie,