Ingezonden persbericht


Toekomstbeelden voor Tilburg
CASTdebat donderdag 15 april 2010

Afgelopen jaar vierde Tilburg haar tweehonderdste verjaardag. Na een jaar van terugkijken en betekenis zoeken in het verleden is het tijd vooruit te kijken. Dromen over het Tilburg van de Toekomst. Op donderdag 15 april organiseert CAST een discussieavond over de ruimtelijke koers van de stad. Hoe schetsen we Tilburg op haar driehonderdste verjaardag. Wat is het toekomstbeeld dat we voor ogen hebben en hoe zetten we erop in dat te bereiken.

Ter voorbereiding van de discussie verbeeldden ontwerpers uit de stad hun ontwerpvisies voor Tilburg. Thema's die regionaal, landelijk en internationaal de agenda mede bepalen werden geprojecteerd op de stad. Wat betekent duurzaamheid voor de stadsvorm. Wat gebeurt er als Tilburg krimpt of juist explosief groeit. Wat is de rol van Tilburg binnen de regio en Brabantstad. Hoe verhoudt de stad zich tot het omringende landschap en de dorpen. Naast het organiseren van de ontwerpateliers, verspreidde CAST 120 lege schetsboekjes, CASTcahiers, waarbij mensen werden opgeroepen mee te dromen over de ruimtelijke koers voor Tilburg.

De Toekomstbeelden voor Tilburg die dit oplevert dienen als prikkelende onderleggers voor de discussie waarin we verder praten over de ruimtelijke ontwikkeling van de stad. Onder leiding van Frans Gijsbers gaan experts, betrokkenen en geĂŻnteresseerd publiek in gesprek over de koers voor Tilburg. We bevragen daarbij ook de ruimtelijke en programmatische consequenties van de structuurvisie 2020 'Tilburg, Stad van contrasten' en de Gebiedsagenda voor 2040 van de provincie. Wat mist de stad, wat moet de stad vooral koesteren en hoe gaan we hierop sturen. CAST nodigt u van harte uit om op deze avond mee te schetsen aan Toekomstbeelden voor Tilburg.

Datum: donderdag 15 april 2010
Tijden: 19.00u ontvangst; 19.30u aanvang discussie; 22.00u einde programma met aansluitend borrel. Locatie: MADE Center, Maidstone 20, 5026 SK te Tilburg. Industrieterrein Tradepark 58 ten zuiden van de A58. (Routebeschrijvingen: fiets, auto, openbaar vervoer) Inschrijving: Voor deze discussiebijeenkomst dient u zich aan te melden door het sturen van een e-mail aan secretariaat@castonline.nl o.v.v. 'Toekomstbeelden Tilburg'. Meer informatie: Op www.castonline.nl vindt u meer informatie over de debatavond, de ontwerpateliers, de CASTcahiers en overige achtergrondinformatie.



Ingezonden persbericht