Finalisten wedstrijd Back from the future bekend 08/04/2010 13:45

Industrielinqs pers en platform

Finalisten wedstrijd Back from the future bekend

AMSTERDAM, 8 april 2010 - Drie teams zijn door naar de finale van de energiescenariowedstrijd Back from the future. De genomineerden zijn: The Griddlers (Enexis), Without the hot Air (Zhimble) en NL Energieneutraal in 2040 (BuildDesk). De teams onderscheidden zich van de rest door hun overtuigende visies, maar ook door hun wervelende presentaties.

De teams kregen de opdracht het in hun ogen ideale energielandschap in 2040 te schetsen. Nog belangrijker was het zogenoemde back casten: terugredeneren welke stappen de komende jaren moeten worden genomen om die ideale toekomst te bereiken. Hoewel de benadering van de teams verschilde, kwamen alle drie de genomineerden tot de conclusie dat de energiewereld er in 2040 een stuk duurzamer uitziet.

Tijdens het congres Energie Innosenscia 2010 dat donderdag 15 april plaatsvindt in Science Center NEMO Amsterdam, strijden de teams om de eerste plaats. Zij presenteren tijdens het avondprogramma hun toekomstvisie en verdedigen daarna hun scenario voor een deskundige jury, bestaande uit Andre Zeijseink (Kema), Jeroen Althoff (Roland Berger Consultancy), Theo Walthie (Agentschap NL - Regieorgaan Energietransitie), Remko Ybema (ECN) en Ron Wit (Natuur en Milieu). Ook het publiek krijgt een stem in de keuze voor de uiteindelijke winnaar en bepaalt voor vijftig procent wie zich uiteindelijk winnaar mag noemen van de wedstrijd: Back from the future.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl