Ingezonden persbericht


Stellar Music door Iris van der Ende ( Globe-productie van Toneelacademie Maastricht)

Donderdag 15 en vrijdag 16 april 2010 kunt u naar het geluid van de sterren luisteren in eXplorion Science Center in Heerlen.

Stellar Music
Deze bijzondere ervaring wordt mogelijk gemaakt door Iris van der Ende. Deze tweedejaarsstudent Theatraal Performer aan de Toneelacademie van Maastricht werd geïntrigeerd door de geluiden van de sterren en de mogelijkheden hiervan in een theatraal concept. Haar plan legde ze voor aan een professor Sterrenkunde. Dit bleek een gouden zet... Iris verruilde Nederland een maand lang voor Honngarije, waar zij samenwerkte met de Hongaarse astroseismoloog / musicoloog Zoltan Kollath. Wat gebeurt er als een theaterstudent en een astroseismoloog vanuit een gedeelde fascinatie voor 'sterrengeluiden' samen een live performance gaan maken?! Kom donderdag 15 of vrijdag 16 april naar eXplorion Science Center en u hoort het met uw eigen oren.

Informatie en reserveren.
GLOBE- voorstellingen zijn (korte) presentaties en performances die studenten zelf, vrijwel zonder begeleiding, maken en spelen. Zowel vierde- en derdejaars met een uitgekristalliseerd verhaal, als eerste- en tweedejaars in de zoektocht naar hun theatertaal. Spannend en experimenteel onderzoek naar hun verhouding tot de wereld.

Kaarten voor Stellar Music zijn te reserveren via 045-5630101 of per e-mail info@eXplorion.nl.

Performance: Stellar Music door Iris van der Ende Datum: Donderdag 15 en vrijdag 16 april 2010 Aanvangstijd: Locatie open vanaf 19.30 uur. Performance begint om 20.30 uur. Toegang : 5 ¤ / ( Gratiss voor studenten op vertoon van studentenpas) Adres: eXplorion Science Center, Schaapskooiweg 95, 6414 EL Heerlen.

///////////////////////