Gemeente Bergen


Persbericht

Datum 12 april 2010

Embargo tot 15 april 2010 20.00 uur

Koninklijke onderscheiding voor Erna Heijligers

Donderdag 15 april ontvangt mevrouw E.A.P. (Erna) Heijligers-Onckels een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Klaverdijk reikt de onderscheiding om 18.00 uur uit bij haar thuis, Dorpsstraat 52 in Afferden.

Mevrouw Heijligers is 21 december 1933 geboren in de gemeente Arcen en Velden. Zij heeft zich op het gebied van welzijn en zorg, met name bij de KBO en Zonnebloem, zeer verdienstelijk gemaakt voor de Bergense gemeenschap.

KBO coördinator 'Bewegen voor Ouderen'
Sinds 1998, inmiddels 12 jaar, coördinator.
Werkzaamheden: het wekelijks organiseren van de activiteit 'Bewegen voor Ouderen'. Dit betekent de zaal en attributen in orde maken, zorgen voor koffie- en theevoorziening, opruimen, afrekenen, financieel beheer etc.

Zonnebloem
Sinds 1985, inmiddels 25 jaar, vrijwilligster.
Het is 15 april precies 25 jaar geleden dat mevrouw Heijligers vrijwilligster is geworden. Zij is achtereenvolgens vrijwilligster, secretaris, voorzitster/bestuurslid, lid en afgevaardigde van de Regionale afdeling Maasduinen van de Zonnebloem geweest. Haar werkzaamheden bestaan onder ander uit het coördineren en stimuleren van de Zonnebloemafdeling en lotenverkoop. Mevrouw Heijligers organiseert ook al jarenlang handwerktentoonstellingen, waarvan de opbrengsten ten goede van de Zonnebloem komen.

Mevrouw Heijligers-Onckels wordt benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau (6e graad).