Gemeente Tilburg

Datum
Bouwrijp maken D.P. van Marenterrein in 13 april 2010 Groeseind-Hoefstraat start

Bouwrijp maken start 15 april

Donderdag 15 april aanstaande starten de werkzaamheden voor het bouwrijp maken van het D.P. van Marenterrein (onderdeel van de herstructurering van Groeseind). Dit is nodig om straks de nieuwe woningen te kunnen bouwen. Het gaat om het gebied tussen de Bisschop Janssensstraat en de St. Paulusstraat. De werkzaamheden duren ongeveer tot eind juli 2010. De werkzaamheden worden in opdracht van WonenBreburg uitgevoerd.

Werkzaamheden
De aanwezige kabels en leidingen zijn al verwijderd. De werkzaamheden van het bouwrijp maken omvatten het aanleggen van de nieuwe riolering, inclusief de putten, het egaliseren van het bouwterrein en het deels afvoeren van de berg puin van de eerder uitgevoerde sloop van de woningen in het gebied. Het bouwterrein wordt afgezet met bouwhekken.

Sloop
Naast het bouwrijp maken van het D.P. van Marenterrein sloopt WonenBreburg ook de Bisschop Janssenschool en de hallen aan de Bisschop Janssenstraat 26. Hiervoor is een tweede aannemer op het terrein aanwezig. Ook deze sloopwerkzaamheden zijn onderdeel van de herstructurering van Groeseind.

St. Paulusstraat en Bisschop Janssensstraat
Tijdens de werkzaamheden worden delen van de St. Paulusstraat en de Bisschop Janssensstraat tijdelijk afgesloten in verband met het plaatsen van de rioleringsputten. Het verkeer wordt op die momenten omgeleid.

Meer informatie
Voor vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met Stanley Goossen, directievoerder en toezichthouder namens WonenBreburg. Hij is op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 06 - 20 65 79 07 of via email sj.goossen@gmail.com. Meer informatie over de herstructurering van Groeseind kunt u vinden op www.groeseind.nl.