Gemeente Brummen


Gecombineerde forumvergadering op 15 april

(Oorspronkelijke publicatie datum: 27-03-2010)

Het vaststellen van een bestemmingsplan voor het industrieterrein De Hazenberg/Rhienderen en het Akkoord op Hoofdlijnen over het Centrumplan Eerbeek. Maar ook wat meer formeel administratieve onderwerpen zoals het aanwijzen van een waarnemer van de burgemeester als voorzitter van de gemeenteraad en het instellen van een nieuwe rekeningcommissie. Het aantal onderwerpen op de agenda van het forum van april is beperkt maar wel gevarieerd.

Ditmaal heeft het presidium van de raad, bestaande uit de fractievoorzitters van de vier politieke partijen in de raad en de burgemeester en raadsgriffier, besloten een forum te houden. Dit forum heeft vanwege de onderwerpen de naam Forum Ruimte/Bestuur meegekregen en begint op 15 april om 20.00 uur. Vanzelfsprekend bent u van harte welkom het fora bij te wonen en mee te praten. De agenda met de achterliggende stukken kunt u vanaf vrijdag 9 april 2010 downloaden van deze pagina op onze gemeentelijke website. Ook kunt u vanaf die datum een gratis exemplaar afhalen bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis.

Vragenronde
De forumbijeenkomst begint overigens standaard met een vragenronde. Dit betekent dat zowel burgers als raadsleden de gelegenheid krijgen vragen te stellen aan de raad en het college. Burgers worden als eerste in de gelegenheid gesteld hun inbreng te leveren, vervolgens de raadsleden. Wilt u gebruik maken van de mogelijkheid om in te spreken over een onderwerp of een inhoudelijke vraag te stellen? Dan kunt u dit melden bij de griffier van de raad. Dit kan via telefoonnummer (0575) 56 85 97 of mailadres griffie@brummen.nl. Ook kan het voor aanvang van de bijeenkomst bij de griffier worden aangegeven.

Meepraten
Het doel van de fora is het vergaren van informatie waardoor de vier politieke fracties hun standpunten kunnen vormen voor de besluitvormende raadsvergadering. De forumbijeenkomsten zijn bij uitstek het moment om mee te praten over onderwerpen of voorstellen die op de agenda staan.

De besluitvormende raadvergadering staat in de maand april gepland op donderdagavond 22 april 2010.