FloraHolland


Laatste nominaties `Glazen Tulp' bekend

FLORAHOLLAND, 8 april 2010 (persbericht) - FloraHolland heeft vandaag de laatste vier nominaties bekend gemaakt voor De Glazen Tulp, de prijs die de veiling uitreikt voor de meest belovende noviteiten en concepten van het jaar. Met deze vier extra nominaties ligt het aantal genomineerde noviteiten/concepten nu op negentien. De aanvoerders of veredelaars van deze bloemen, planten en concepten krijgen de gelegenheid hun nominatie te verdedigen ten overstaan van een deskundige jury. Die kiest uiteindelijk per categorie een winnaar.

Nederland is internationaal de draaischijf van productie en handel in bloemen, planten, bollen en bomen. Meer dan vijftig procent van de wereldexport verloopt via ons land. Geen wonder dat juist hier de meeste productinnovaties worden geĂŻntroduceerd. Als wereldwijde marktplaats en etalage voor de wereldmarkt is FloraHolland vaak de plaats waar nieuwigheden voor het eerst worden getoond. Met De Glazen Tulp onderscheidt FloraHolland de meest veelbelovende noviteiten en concepten.

Handelsjury en vakjury
Tijdens de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer in oktober 2009 en de Trade Fair Naaldwijk in maart van dit jaar hebben jury's van in- en verkopers in totaal vijftien producten/concepten genomineerd. Zij konden kiezen uit alle product- of conceptintroducties die in de voorliggende periode bij de klokken van FloraHolland en via de bemiddelingsorganisatie FloraHolland Connect waren aangeboden. Productdeskundigen van FloraHolland hebben daaraan nog een viertal producten toegevoegd:

o Bij de kamerplanten is dat blad-Vriesea Mix van veredelaar Maly Nurseries Ltd en aanvoerder Stofbergen Plant Company. o Genomineerd bij de snijbloemen is Paeonia lactifolia `White Pool' van Kwekerij Besseling.
o Bij de tuinplanten gaat het om Pieris japonica `Ralto' van Boomkwekerij Ron van Opstal.
o Bij de concepten tenslotte is de Farmer Collection `Black Heart' genomineerd van R.C. de Ruyter en Zn.

Een overzicht van alle nominaties is te vinden op www.floraholland.com (Home > Inkopen > Noviteiten > De Glazen Tulp 2010).

Op 15 april presenteren de betrokken kwekers hun nominaties aan een vakjury, bestaande uit Aty Luitze (hoofdredacteur van consumentenbladen Tuin & Co, Seasons en Home & Garden), tv-tuinman Rob Verlinden en tv-trendwatcher Romeo Sommers. Deze bijeenkomst vindt plaats in de Drijvende Kas op het veilingcomplex van FloraHolland in Naaldwijk. De jury bekijkt met een commercieel oog welke nominatie het best past bij de trends van nu en welk product of concept het best aansluit bij de moderne consument. De uiteindelijke prijswinnaars worden bekend gemaakt op 20 mei tijdens de uitreiking van de Glazen Tulp 2010 in Rijnsburg.