Saxion
BR>

do 08 april 2010

Briljante Saxionstudent genomineerd voor Gouden Spatel

Fabian Grimm, afgestudeerd bij de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek van Saxion in Enschede, is genomineerd voor de Gouden Spatel 2009.

Onderzoeker Deze reikt de KNCV (Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging) uit tijdens hun voorjaarscongres op 15 april aanstaande.

Fabian dankt zijn nominatie aan zijn uitmuntende afstudeerverslag van een even uitmuntend uitgevoerd onderzoek op het gebied van de behandeling van tumoren, aan de Universiteitskliniek van Essen. Het werk was van een dusdanig hoog niveau dat de opleiding het uiteindelijk met een 10 beoordeelde.

De uit het Duitse Ahaus afkomstige student studeerde in 2009 cum laude af. De opleiding heeft hem daarna voorgedragen voor een volledig gesubsidieerd promotieonderzoek aan de Universiteit van Iowa in de USA. Hij werkt daar nu aan wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de humane toxicologie.

Sinds 1982 beloont de KNCV jaarlijks de beste (bio)chemische afstudeerscriptie in het hbo met de Gouden Spatel. Tijdens een officiële uitreiking ontvangt de winnaar een 'Gouden Spatel' en een geldbedrag van EUR 1000, -. Van slechts drie studenten werd het afstudeeronderzoek kwalitatief zo hoog beoordeeld dat zij op de nominatielijst staan. De Saxionstudent valt dus zeker in de prijzen.


Meer informatie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Fabian Grimm, afgestudeerde Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek van Saxion, e-mail: fabian-grimm@uiowa.edu of met de heer dr. C.B.M. Kienhuis, teamleider opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek van Saxion, tel. 053-4871406.