Gemeente Soest

Zomerschoon 2010 komt eraan!

02 februari 2010

Samen aan de slag in uw buurt

Zomerschoon op 16 en 17 april 2010

Het tweede weekend van april is het in Soest en Soesterberg weer Zomerschoon. Dan steken schoolkinderen en buurtbewoners de handen uit de mouwen om hun buurt extra schoon, veilig en gezellig te maken. Iedereen is welkom om mee te doen met een eigen activiteit, aanmelden kan via het online formulier.

Scholieren op 16 april 2010

Op vrijdag 16 april gaan de Soester scholieren aan de slag. Ieder jaar weer gaan de kinderen enthousiast op pad met bezems, zakken en knijpers om de omgeving van hun school een opknapbeurt te geven. Ook het Griftland College doet dit jaar mee!

Buurtbewoners op 17 april 2010

Buurtbewoners kunnen op zaterdag 17 april het goede voorbeeld van de scholieren volgen.

Wat te denken van een zwerfafvalwedstrijd, of een vogelwandeling? Zandbakken schilderen, of verkeersborden poetsen? Plantjes planten, of zwerfvuil ruimen?

In 2009 is het gelukt, nu is de gemeente benieuwd naar uw ideeën voor Zomerschoon 2010. Aarzel dus niet, bedenk samen met uw buren een leuke activiteit en laat de gemeente uiterlijk 30 maart weten wat u wilt gaan doen.

De gemeente ondersteunt de activiteiten door het beschikbaar stellen van bijvoorbeeld bezems, papierknijpers en vuilniszakken. Wel een idee, maar nog niet helemaal zeker hoe het uit te voeren?

Ook daar kan de gemeente helpen, door met u mee te denken. RMN zorgt aan het eind van de dag zoals ieder jaar voor het ophalen van al het vuil. Ook Eemfors doet weer mee en verder zijn Portaal en Balans als vanouds weer van de partij.

Zomerschoon 2009

In 2009 deden ruim 3000 buurtbewoners en scholieren mee met Zomerschoon. Op vrijdag, traditioneel de `scholendag', droegen leerlingen van zestien basisscholen én buitenschoolse opvang Villa Kakelbont hun steentje bij. Ook de zaterdag was een succes te noemen, met buurtactiviteiten verspreid over 26 locaties in Soest en Soesterberg. Natuurlijk waren ook de WBT's van Soest en het DBT Soesterberg goed vertegenwoordigd.