NCRV

Recht in de Regio

Mr. Frank Visser geeft juridisch advies in Leeuwarden

Vrijdag 16 april
Nederland 2, 19.25 uur

In het NCRV-programma Recht in de Regio gaat mr. Frank Visser samen met zijn team van juristen van het Juridisch Loket het land in om op verschillende locaties juridische voorlichting te geven. In het hele land zijn mensen langsgekomen op het inloopspreekuur. Van Arcen tot Leeuwarden en van Vlissingen tot Assen kwamen mensen met vragen over erfeniskwesties, arbeidsconflicten en wat te doen als je iemand geld leent en hij wil niet terugbetalen.

Deze week houden mr. Visser en zijn team van juristen van het Juridisch Loket inloopspreekuur in Leeuwarden. In deze aflevering een hele bijzondere vraag: je wordt opgroepen als getuige in een rechtszaak, maar uit principe wil je niet getuigen. Wat zijn dan je rechten? Ben je verplicht te getuigen in Nederland? En zo ja, hoe kun je dan gedwongen worden naar de rechtbank te komen?

Ten slotte: je denkt recht te hebben op een uitkering, maar de gemeente legt dossiers aan om aan te tonen dat je géén recht hebt op een uitkering. Wat kun je dan doen? Waar moet je dan van leven? En spreekt deze meneer de waarheid of zoekt hij de mazen van de wet op?

Het team van juristen kan iedereen weer voorzien van advies, ook al krijgt niet iedereen altijd het gehoopte antwoord...