Gemeente Oldambt


Eems Dollard Business Forum informeert over belastingregels

`Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker'

Op vrijdag 16 april 2010 vindt, vanaf 15.00 uur in de Oude Remise in Bad Nieuweschans voor de 17de keer, een bijeenkomst plaats van het Eems Dollard Business Forum. Als onderwerp voor deze bijeenkomst is gekozen voor: Belastingen. Gastheer voor deze bijeenkomst is de gemeente Oldambt.
Gezamenlijk kennis delen
Het Eems Dollard Business Forum is een gezamenlijk project van de steden Haren (Duitsland), Leer en Papenburg tesamen met de Nederlandse gemeente Oldambt, Veendam, Stadskanaal en Vlagtwedde. Het forum heeft tot doel Duitse en Nederlandse ondernemers in contact te brengen, om zo de opbouw en de continuering van handelsbetrekkingen over en weer te bevorderen. Dit samenwerkingsverband wordt ondersteund door de Kamer van Koophandel Noord-Nederland en de Industrie- en handelskamer voor Ostfriesland en Papenburg.

Belastingtechnische regels
De wethouder Economische Zaken uit de gemeente Oldambt, Klaas van Leeuwen, zal de bijeenkomst openen. Aansluitend is de beurt aan Insa Stoidis-Conneman, belastingdeskundige uit Leer en Drs. A.J. André Potgraven van de firma De Jong en Laan, om uitleg te geven over belastingtechnische regels waarmee je rekening moet houden wanneer je zaken doet over de grens.

Informeel contact leggen
Rob Drenth van de Kamer van Koophanden Noord-Nederland en Jörg Büsel van de Nbank (Inversterings- en vermogenbank van de Nedersaskische landen) informeren over subsidie mogelijkheden, in zowel Nederland als Duitsland. Aansluitend is gelegenheid om contacten te leggen en te onderhouden tijdens de afsluitende netwerkborrel.