Gemeente Oldenzaal


Start panna voetbaltoernooi Oldenzaalse scholen

12 april 2010

Vanaf 16 april 2010 start het Oldenzaalse panna-voetbaltoernooi. De aftrap vindt vrijdag 16 april plaats bij de Franciscusschool aan de Lyceumstraat.

Op het schoolplein zijn sportconsulenten aanwezig met een aantal zogenoemde `pannakooien'. Zij gaan de komende twee maanden alle Oldenzaalse basisscholen langs en de winnaars worden uitgenodigd om later een finaleronde te komen spelen. De insteek is de kinderen bekend te maken met het echte panna-voetbal en plezier te hebben in het bewegen.

Het toernooi is verdeeld in vier categorieën, waarbij alle kinderen uit groep 5 t/m 8 kunnen meedoen. In de grote pauze kunnen kinderen zich op het schoolplein aanmelden. Alle kinderen krijgen via de school informatie over wanneer het toernooi bij hun op het schoolplein plaatsvindt. Kijk voor meer informatie op www.oldenzaal.nl/sport.

Panna-voetbal is relatief nieuw. Toch weten alle kinderen wat het betekent. Een zuivere panna is een bal die je door de benen van de tegenstander speelt en vervolgens nog steeds in bezit hebt. Soms verschuift de aandacht van het scoren zelfs naar de achtergrond.