Stadsdeel Amsterdam-Noord

Feestelijke oplevering Kaapstander

13 april 2010

Op vrijdag 16 april is er weer een feestje in de Banne. Dan worden de nieuwe woningen in de Kaapstander officieel opgeleverd. Er zijn 145 huizen bijgekomen, voornamelijk eengezinswoningen. Het zijn de eerste woningen in het stedelijk vernieuwingsgebied in de Banne en ook de eerste woningen in Noord die op het Warmtenet zijn aangesloten.

Vernieuwingsronde

De Banne wordt vernieuwd. Vooral het gedeelte ten zuiden van de IJdoornlaan met vrij eenzijdige etageportiekwoningen uit de jaren zestig was toe aan een fikse vernieuwingsronde. Het stadsdeel werkt samen met de woningcorporaties (Rochdale, Ymere en Eigen Haard) aan een mooie, leefbare wijk met een gevarieerde bebouwing voor uiteenlopende woonwensen.
In overleg met de corporaties werd in 2005 al besloten om de deelgebieden Aakstraat en Schepenlaan versneld uit te voeren. Onderzoek wees uit dat de versnelling gunstig zou uitwerken voor de herhuisvesting van de bewoners van de te slopen panden. Met de oplevering van de woningen in de Kaapstander door Ymere is voor een aantal bewoners herhuisvesting in de Banne een heuglijk feit.

De Kaapstander

Winkelcentrum In de Banne

Twee weken geleden werd het opgefriste winkelcentrum In de Banne aan het publiek gepresenteerd. Concreet is geïnvesteerd in het opknappen van de entrees en de centrale hallen. De ondernemers van het winkelcentrum zijn blij met de nieuwe bewoners. De omzet zit nu weer in de lift. Eigenaar Caroline Kamphof van Kastino Kaas en Noten beaamt dit: "Ik merk nu al dat ik nieuwe klanten krijg en hoop dat de mond-tot-mondreclame zijn werk doet. Je kunt in de Banne alles krijgen. Het was altijd een dorp. Ik hoop dat we weer één dorp worden."

Meer weten?

Kijk op www.debanne.nl.

Bron: stadsdeelkrant NoordNieuws

Externe links

* Filmpje De Kaapstander

* Filmpje: De Banne in beweging, deel 1

* Filmpje: De Banne in beweging, deel 2