Gemeente Voorschoten

werkzaamheden Traverse vanaf 16 april

Nieuwe omleiding wegens werkzaamheden Traverse vanaf 16 april

werkverkeer Op vrijdag 16 april starten de werkzaamheden aan de Traverse aan de oneven zijde van de Leidseweg. Het gaat om het gedeelte tussen de Badhuisstraat en de Mozartlaan. Er wordt een afzetting in het midden van de weg geplaatst.

Verkeer
Automobilisten richting Leiden kunnen gebruik maken van de even zijde van de Leidseweg zoals nu ook de situatie is. Zij kunnen rijden over het fietspad en de bestaande rijbaan. Vanuit Leiden wordt het verkeer richting het centrum volledig omgeleid via de Mozartlaan en Bachlaan. Vanwege de veiligheid, maar ook om overlast voor de omwonenden zo veel mogelijk te beperken is een maximale snelheid van 30 km/h ingesteld. Dit betekent dat er in deze straten op grote delen niet geparkeerd mag worden. Dit geldt voor de gehele duur van de werkzaamheden.

Planning
De werkzaamheden aan dit deel van de Leidseweg zijn medio juni gereed. Daarna wordt de onevenzijde van de Leidseweg tussen de Mozartlaan en Krimkade aangepakt. In deze fase blijft tweerichtingsverkeer mogelijk. De totale Traverse is gereed in november 2010.

Meer informatie
Met de vernieuwing van de Traverse beoogt Voorschoten een veilige, lommerrijke doorgaande route te creëren. De nieuwe Traverse heeft twee smalle rijbanen en een bloemrijke middenberm.

Lees de uitgebreide informatie op deze website.
* 13 april 2010