Ingezonden persbericht


Persbericht het Nationale Klimaatstraatfeest

Reigerskamp alsnog in de prijzen

-Maarssense wijk wint Essent-prijs Klimaatstraatfeest-competitie-

Utrecht, 14 april 2010 - Het Nationale Klimaatstraatfeest huldigt aankomende vrijdag 16 april nog een prijswinnaar! De organisatie van deze energiebesparingswedstrijd maakte afgelopen weekend al bekend welke 500 klimaatstraten een straatfeest winnen. En nu vallen ook 44 deelnemende huishoudens in de Maarssense wijk Reigerskamp in de prijzen. Zij zijn de gelukkige winnaars van een mooie Essent-prijs. Als sponsor van het Nationale Klimaatstraatfeest organiseerde Essent een prijsvraag voor het bedenken van het leukste energiebesparingsspel. De Reigerskamp kwam als winnaar uit de bus met hun goed doordachte energiebesparings-triviant.

Naast het winnen van de Essent-prijs eindigde de Reigerskamp op een zeer bewonderenswaardige 10e plaats in de Klimaatstraatfeest-competitie. Een knappe prestatie als je bedenkt dat er dit jaar maar liefst 5507 straten hebben meegedaan. Als grootste energieproducent van Nederland heeft Essent jarenlange ervaring op het effectief omgaan met energie en het reduceren van verspilling. Peter den Biesen, manager lokale energieoplossingen bij Essent: "Wij zijn graag zuinig op wat we met zorg hebben geproduceerd, en willen consumenten helpen eventuele energieverspilling tegen te gaan. Het Nationale Klimaatstraatfeest is dan ook een prachtige gelegenheid om energiebesparing weer goed op de kaart te zetten. De bewoners van de Reigerskamp bedachten daarvoor een leuk triviantspel met verschillende categorieën vragen op het gebied van energie besparen en duurzaamheid."

Prijsuitreiking

Aankomende vrijdag 16 april om 19.30 reikt Essent samen met de organisatie van het Nationale Klimaatstraatfeest de prijs uit aan de bewoners van de Reigerskamp. Een feestelijk moment wat wordt gevierd met taart. De prijs bestaat uit een 2-jarig service en onderhoudscontract voor de verwarmingsketel en een slimme thermostaat. Deze prijzen, met een totale waarde van E350 per huishouden, dragen direct bij aan een vermindering van de stookkosten. Zo is de slimme thermostaat behept met een unieke aanwezigheidsdetectie die registreert of er iemand aanwezig is. Als er niemand thuis is schakelt het apparaat automatisch naar een lagere temperatuur. Hiermee kunnen de winnaars maar liefst 26% besparen op hun stookkosten. Het onderhoud aan de verwarmingsketel houdt deze in topconditie en kan een besparing opleveren van maar liefst 15%! Een mooie prijs voor deze klimaatbewuste wijk.

Einde persbericht, voor meer informatie (