Veel vraag naar vaklieden in de ambachten

15/04/2010 15:15

UWV

UWV WERKbedrijf actief tijdens Week van het Ambacht

Op vrijdag 16 april gaat de vierde editie van de Week van het Ambacht van start. De week is een initiatief van het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA) en UWV WERKbedrijf met het Servicepunt Ambachten. Er zijn diverse events waar bezoekers zelf kunnen kennismaken met ambachtelijke beroepen en opleidingen. Met de week wil het WERKbedrijf samen met de sector het werken in het ambacht promoten en laten zien dat er, ondanks de economische tegenwind, goede toekomstperspectieven zijn in de diverse beroepen.

De ambachtenweek manifesteert zich door heel Nederland met onder meer regionale events in Joure, Groningen, Hengelo, Heerhugowaard, Nieuwegein en Dordrecht. Bezoekers kunnen diverse beroependemonstraties en workshops bijwonen en er zijn tours langs ambachtelijke bedrijven. Ook zijn er voorlichtingen over zelfstandig ondernemen in het ambacht.

Ambachtseconomie

Met 225.000 bedrijven, die aan een miljoen mensen werk bieden, is de ambachtseconomie een grote sector in Nederland. Door de vergrijzing en een tekort aan vakmensen, neemt de vraag naar goed opgeleid personeel bovendien toe. Onder de paraplu van het ambacht valt een breed scala aan beroepen, variërend van kapper, meubelmaker en slager tot opticien, dakdekker en schoenhersteller.

Voor meer informatie, zie www.weekvanhetambacht.nl.





http://www.werk.nl




UWV