Gemeente Hoogeveen

Openbare besluiten van B & W 13 april 2010

1. Hoger geluidsniveau

Het college heeft besloten dat het omgevingsgeluid bij de nieuwbouw aan Kaapplein en Beukemastraat hoger mag zijn dan wat de voorkeur heeft. Uit onderzoek is gebleken dat het gewenste niveau niet bereikt kan worden, ook als er stil asfalt op de wegen in de buurt wordt toegepast. Het geluidsniveau blijft wel onder de maximale waarde.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1 + 2

2. "Prachtstad en stoere dorpen"

"Prachtstad en stoere dorpen" is de titel van de nieuwe groenstructuurvisie van Hoogeveen. Het college stelt de gemeenteraad voor om deze visie over het openbaar groen binnen de bebouwde kom vast te stellen. Voor een goede ontwikkeling van een groenstructuur is het nodig om een visie voor de lange termijn te maken. De visie geeft inzicht in de vraag hoe over openbaar groen wordt gedacht. De uitvoering vindt plaats bij de verschillende projecten voor inrichting, herinrichting en revitalisering.

Klik hier voor het B&W-besluit. Bijlage 1

3. Bezwaar tegen belastingverordening

Ruim twintig kerkenraden hebben bezwaar gemaakt tegen het besluit van de gemeenteraad over de vaststelling van de belastingverordeningen 2010. Het bezwaar richt zich op de verhoging van de graf- en begraafrechten. Tegen algemene besluiten van de gemeenteraad kan geen bezwaar worden gemaakt. Daarom heeft het college het bezwaarschrift niet in behandeling genomen.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1 + 2

4. Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening

De meeste vergunningen uit de APV worden automatisch verleend als de gemeente niet op tijd op de aanvraag heeft beslist. Deze regeling hoeft pas per 1 januari 2012 ingevoerd te worden, maar het college wil dat nu al doen om de dienstverlening aan de burger te verbeteren. De gemeenteraad moet hierover beslissen.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1 + 2 + 3

5. Bestemmingsplan stadscentrum

Hoogeveen zet een belangrijke stap om het stadscentrum levendig en aantrekkelijk te houden. Na een lange voorbereidingsprocedure vragen B&W de gemeenteraad het bestemmingsplan "Stadscentrum 2008" vast te stellen. Voor een vitaal en aantrekkelijk stadscentrum wil het college een aantal ontwikkelingen mogelijk maken, zoals uitbreiding van de bioscoop/Fun Plaza aan het Van Echtenplein, de reconstructie van Het Kruis en de herontwikkeling van het gebied Kaapplein met een parkeergarage. Ook vervangt dit bestemmingsplan een aantal verouderde plannen. Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf eind december tot en met januari ter inzage gelegen. Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn 35 zienswijzen ingediend. Burgemeester en wethouders stellen de raad voor om naar aanleiding van de zienswijzen het bestemmingsplan op een aantal onderdelen aan te passen.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1 + 2

6. College werkt mee aan wijziging bestemmingsplan

Op het perceel Kinholtsweg 1 in Fluitenberg zal een karakteristiek bijgebouw van een boerderij tot woning worden verbouwd. Op het perceel staan dan twee woningen, terwijl het bestemmingsplan slechts één woning toestaat. Het college wil meewerken aan een wijziging van het bestemmingsplan. Het voorontwerpbestemmingsplan zal zes weken ter inzage liggen.

Klik hier voor het B&W-besluit

7. Huurverhoging voor gemeentelijke huurwoningen

Burgemeester en wethouders hebben besloten om de huurprijzen voor de acht gemeentelijke huurwoningen vanaf 1 juli 2010 te verhogen met 1,2%. Hiermee volgt het college het landelijke huurbeleid. Voor 1 mei worden de bewoners van de huurverhoging op de hoogte gesteld.

Klik hier voor het B&W-besluit

8. Jaarverslag Wet kinderopvang

Het college heeft het jaarverslag van de Wet kinderopvang vastgesteld. Hierin legt het college verantwoording af aan de gemeenteraad over de kwaliteit van de kinderopvang in het afgelopen jaar. Uit onderzoek van de GGD Drenthe blijkt dat de kinderdagopvang en de buitenschoolse opvang voor het grootste deel voldoende scoren. Twee gastouderbureaus scoren minder goed. Eén bureau is inmiddels opgeheven en de ander wordt gevolgd. De overige gastouderbureaus scoren prima.

Klik hier voor het B&W-besluit

9. Vervanging bijgebouwen camping Oase in Elim

Camping Oase aan de Brouwerswijk in Elim wil de bestaande bijgebouwen afbreken en hiervoor in de plaats nieuwe bijgebouwen plaatsen. Het college wil hieraan meewerken op voorwaarde dat de oppervlakte van de bijgebouwen niet groter wordt dan de huidige 125 m².

Klik hier voor het B&W-besluit

10. Inhuur tijdelijke medewerkers

Het college van B&W gaat akkoord, gebruikmakend van de beleidsregels inkoop en aanbesteding van gemeente Hoogeveen, met de huidige inhuur van twee tijdelijke medewerkers op de afdeling Ruimte, team Grondzaken.

Klik hier voor het B&W-besluit

11. Bouwen zonder vergunning

Bewoner van het Zuideropgaande heeft zonder vergunning een oude kapschuur vervangen door een nieuwe. De gemeente heeft de eigenaar van de schuur opgedragen om de schuur af te breken. Als de eigenaar hieraan niet voldoet wordt hem een dwangsom opgelegd. De bewoner van het Zuideropgaande heeft hiertegen bezwaar gemaakt. Het college handhaaft het besluit en eist dat de schuur wordt afgebroken. Legalisatie is niet mogelijk omdat het bouwoppervlak de maximaal toegestane bouwoppervlakte overschrijdt.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1