BUKO's nieuwe, innovatieve woon-werkruimte de Hubbel wint Bouw Award.

16/04/2010 10:00

Buko B.V.

BUKO's nieuwe, innovatieve woon-werkruimte de Hubbel

wint een Building Holland Award op de BouwRAI 2010

Dinsdag ontving BUKO uit handen van Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland, een prestigieuze Building Holland Award tijdens de BouwRAI in Amsterdam. Deze innovatieprijs werd toegekend voor de woon-werkruimte de Hubbel. Deze verrassend vormgegeven mobiele unit is speciaal ontwikkeld voor mensen die een extra kamer of werkplek bij hun woning willen creëren. De jury prees het ontwerp van de architecten Floris van der Kleij en Piet van der Werf onder meer vanwege de flexibele toepassingen. De Hubbel is nog tot en met donderdag 15 april op de BouwRAI te zien (stand 11.214).

Steeds meer mensen gaan tegenwoordig vanuit huis werken: zowel zelfstandigen als werknemers. Dat vraagt om een goede thuiswerkplek. En die is er nu: de Hubbel. Deze multifunctionele unit is zeer geschikt als professionele werkplek, maar kan ook in een handomdraai worden omgetoverd tot slaapkamer of kinderspeelruimte. Het modulaire systeem biedt interieur én exterieur veel mogelijkheden. De Hubbel, beschikbaar in verschillende afmetingen, is hoogwaardig geïsoleerd, geschikt voor alle aansluitingen en makkelijk plaatsbaar.

De jury van de Buildings Holland Awards - onder leiding van Mick Eekhout, hoogleraar productontwikkeling TU Delft - vindt dat er met de Hubbel goed wordt ingespeeld op de mogelijkheden die er door het wegvallen van het welstandsregime en de bouwvergunnningen zijn gekomen voor dit soort geprefabriceerde behuizingen. De bekroning van de Hubbel motiveert men als volgt: 'In dit geval staat de architectonische zorg borg voor een goede kwaliteit, vaak beter dan de bestaande gebouwen. Er is een inpassing in veel situaties, het gemak van installeren per kraan en een terugkoopfinanciering. Dit alles zorgt voor een flexibilisering van woon- en werkbehuizingen in de privésfeer.'

Met de Hubbel creëert BUKO Bouwsystemen een ideale oplossing voor onder meer kleine zelfstandigen (kantoor aan huis), particulieren (vergroting woning) en woningbouwcorporaties (wisselwoning of gedeelde werkplek in gemeenschappelijke binnentuin). Belangrijk aspect bij de Hubbel is de duurzaamheid. De unit is volgens het cradle-to-cradleprincipe ontwikkeld en kan met zonnepanelen volledig zelfvoorzienend worden gemaakt.

De Hubbel is met gevoel voor flexibiliteit, esthetiek en maatschappelijke relevantie ontworpen door de Amsterdamse architecten Floris van der Kleij en Piet van der Werf. BUKO heeft de Hubbel productie-technisch ontwikkeld en zet het product in de markt.

BUKO Bouwsystemen is specialist op het gebied van semipermanente huisvesting voor de particuliere en zakelijke markt. BUKO Bouwsystemen maakt deel uit van de BUKO Groep (www.buko.nl).

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.buko.nl/hubbel