Groenlinks Schoonhoven

Nederland wordt ingelopen, maar het college in Schoonhoven werkt hieraan NIET mee Grote tekst

Achterstand camperplaatsen Nederland wordt ingelopen, maar het college in Schoonhoven werkt hieraan NIET mee

Donderdag 15 april 2010, 21:45u -
Achterstand camperplaatsen Nederland wordt ingelopen, maar het college in Schoonhoven werkt hieraan NIET mee

Vier jaar geleden is een voorstel van het CDA om in Schoonhoven drie camperplaatsen in te richten met algemene stemmen aangenomen. Nu in 2010 zijn deze camperplaatsen nog steeds NIET gerealiseerd. De indieners hadden voor ogen om drieplaatsen te creëren op het parkeerterrein `'Buiten de Veste'' of op het parkeerterrein bij het zwembad.
Het college zegde toe een en ander snel uit te zullen voeren inclusief het plaatsen van borden die verwijzen naar de camperplaatsen. Ook op herhaald aandringen, o.a. in 2009, van de fractie van GroenLinks zegde de wethouder toe snel in actie te komen. Niet dus! Wij zullen in het najaar van 2010 met een EIGEN voorstel komen zodat de camperaar wel welkom is in Schoonhoven.
Foto van de camperplaatsen in Kampen. Zo kan het ook!

"Nederland loopt zeker tien jaar achter bij het ontwikkelen van camperplaatsen in vergelijking met Duitsland en Frankrijk. Maar we zijn hard bezig dit in te lopen. Enkele jaren geleden waren er nog zo'n honderdvijftig en nu zitten we al dik over de vierhonderd en er zijn er nog meer in ontwikkeling".

Dit stelde NKC-voorzitter Bertus Borger donderdag 8 april tijdens de uitreiking van de onderscheiding aan de Groningse gemeente Grootegast die met de camperplaats Landgoed Jonker in Doezum is uitgeroepen tot Kampeerautovriendelijkste gemeente van 2010. Maar liefst 45 procent van de stemmen werd hierop uitgebracht door de deelnemers aan de jaarlijkse NKC-verkiezing.

Volgens voorzitter Borger kan het aantal camperplaatsen snel stijgen als gemeentebesturen daarbij helpen. Hij noemde het gemeentebestuur van Grootegast een goed voorbeeld. Veel camperaars willen, zo zei Borger, niet op een dure, afgelegen camping staan, meer prefereren een vrije plek, dicht bij bebouwing. "Dat is ook economisch van belang voor de gemeente, want onderzoeken hebben uitgewezen dat iedere camperaar gemiddeld tussen de vijftig tot zestig euro uitgeeft tijdens een verblijf. Graag hebben ze ook wat eenvoudige voorzieningen als water, vuilafvoer en loosput. Ze willen daar ook best voor betalen." Burgemeester Kor Dijkstra toonde zich trots dat de keuze op de camperplaats in zijn gemeente was gevallen. Maar hij schoof alle eer door naar de inspanningen die de familie Jonker, als eigenaar van de camperplek Doezum, daarvoor had gedaan.

Vier jaar geleden is een voorstel van het CDA om in Schoonhoven drie camperplaatsen in te richten met algemene stemmen aangenomen.

Nu in 2010 zijn deze camperplaatsen nog steeds NIET gerealiseerd.

De indieners hadden voor ogen om drieplaatsen te creëren op het parkeerterrein `'Buiten de Veste'' of op het parkeerterrein bij het zwembad.

Het college zegde toe een en ander snel uit te zullen voeren inclusief het plaatsen van borden die verwijzen naar de camperplaatsen.

Ook op aandringen, inmiddels in 2009, van de fractie van GroenLinks zegde de wethouder toe snel in actie te komen.

Dat wij als raad van Schoonhoven door het college van B&W in de maling zijn genomen is inmiddels duidelijk.

De raad wil dat het aangenomen voorstel wordt uitgevoerd, maar het college laat hier haar eigen interpretatie op los.

Drie camperplaatsen achter het hek van de camping van oktober tot april.

Dus in de periode dat de camperaar op stap is kan hij in Schoonhoven NIET vrij gaan staan.

Het college heeft deze ongelukkige constructie samen met de beheerder van de camping bedacht.

En waarom? Heel simpel, de belangen van de ontwikkeling van de camping met de jachthaven op termijn zijn voor het college belangrijker dat de bezoekers uit heel europa die met een camper komen.

Ook de citymanager speelt een vreemde rol in deze. Dit knuffelbeertje van de VVD heeft schijnbaar ook andere belangen.

Wij zullen in het najaar van 2010 met een EIGEN voorstel komen zodat de camperaar wel welkom is in Schoonhoven.

Wordt vervolgd.