Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Apeldoorners aangehouden na achtervolging

Publicatiedatum: 16-4-2010 10:35:12

ARNHEM - Twee Apeldoorners (beiden 42 jaar) zijn in de vroege ochtenduren van vrijdag 16 april door de politie in Arnhem aangehouden na een achtervolging door de politie. Een politieauto raakte daarbij beschadigd. Niemand raakte bij het voorval gewond.

Een surveillerende hondengeleider van de politie zag het duo even voor vier uur in een auto over de busbaan van de Velperbinnensingel rijden. Toen hij hen een stopteken gaf ging de wagen er vol gas vandoor, waarop de achtervolging werd ingezet. Via het Airborneplein en de wijk Klarendal ging de rit naar de Dalweg, waar de bestuurder al spookrijdend de politie trachtte af te schudden. Uiteindelijk lukte het de politie de wagen klem te rijden, waarbij schade ontstond. Beide inzittenden werden aangehouden. In de wagen werden onder meer drugsgebruikers artikelen aangetroffen. Het rijbewijs van de bestuurder bleek ongeldig te zijn verklaard. Bovendien wordt hij ervan verdacht onder invloed van drugs te hebben gereden en is bloed afgenomen voor een bloedproef. De mannen zitten nog vast voor verder onderzoek.
(041445)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hennepkwekerij in Doesburgse woning

Publicatiedatum: 16-4-2010 10:34:41

DOESBURG - In een huis aan de Ooipoortstraat in Doesburg heeft de politie donderdagmiddag 15 april een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. De woning bleek niet bewoond. De politie kwam de kwekerij op het spoor na onder meer tips en nader onderzoek. Vier kamers in het huis bleken te zijn ingericht voor de hennepteelt, waarbij ruim 500 planten werden aangetroffen. De politie is nog op zoek naar de verantwoordelijke voor het in bedrijf hebben van de kwekerij. (041292)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Dronken bromfietser rijbewijs kwijt na val

Publicatiedatum: 16-4-2010 10:32:54

ARNHEM - Een 60-jarige bromfietser uit Arnhem is donderdagavond 15 april zijn rijbewijs kwijt geraakt nadat hij op het Velperplein onderuit was gegaan. De man bleek onder invloed van alcohol. Omstanders attendeerden passerende agenten rond kwart over negen op een ongeval. Toen agenten daar poolshoogte gingen nemen troffen ze de 60-jarige Arnhemmer naast zijn bromfiets. Hij vertelde te zijn gevallen toen hij moest uitwijken voor een voetganger. De man was daarbij verder ongedeerd gebleven. Aangezien de Arnhemmer naar drank rook werd hij meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat hij onder invloed was van alcohol met een promillage van 2,26 (ruim vier keer zoveel als is toegestaan). Het rijbewijs van de man is ingevorderd.
Later op de avond werd de man wederom rijdend aangetroffen op zijn brommer toen hij over de Nijmeegseweg reed. Daarop werd hij weer aangehouden en is opnieuw proces-verbaal opgemaakt. (041393)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer met gestolen fiets opgepakt

Publicatiedatum: 16-4-2010 10:32:21

ARNHEM - Een 27-jarige Arnhemmer is donderdagmiddag 15 april door de politie in zijn woonplaats opgepakt omdat hij op een gestolen fiets bleek te rijden. Agenten zagen de man rond drie uur op het Johnny van Doornplein. Daarbij viel op dat van de kennelijk dure merkfiets het slot ontbrak. Bij controle bleek de fiets als gestolen te zijn opgegeven. De Arnhemmer werd aangehouden en de fiets in beslag genomen. De man vertelde later de fiets van een onbekende te hebben gekocht. Tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt wegens heling. (041278)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 16-4-2010 10:31:42

ARNHEM - In Arnhem zijn donderdag 15 april twee verdachten door de politie aangehouden in verband met winkeldiefstal.

Een 25-jarige inwoner van Deventer werd aangehouden omdat hij kleding zou hebben gestolen uit een warenhuis aan de Langenbachstraat in winkelcentrum Presikhaaf. Beveiligers betrapten de Deventernaar en droegen hem over aan de politie. De man kreeg een boete. Bij een supermarkt aan Op het Toneel in de wijk Rijkerswoerd werd een 14-jarige meisje uit Arnhem aangehouden nadat ze meerdere blikjes frisdrank had gestolen. De Arnhemse hangt een alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt.

Dubbel gepakt
Winkeldieven in Arnhem betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding voor de overlast die zij winkeliers bezorgen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsheersing (RPC) Gelderland-Midden is sinds 1 juni 2009 met het project `Winkeldief dubbel gepakt' gestart.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053