Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Snelheidscontrole: 80 overtredingen

Publicatiedatum: 16-4-2010 10:42:18

EDERVEEN- Het verkeershandhavingsteam van de politie Gelderland-Midden heeft donderdag 15 april een snelheidscontrole gehouden op de Rijksweg, buiten de bebouwde kom. Er werden tussen half vier en half tien 4258 passanten gecontroleerd op snelheid. Hiervan reden er 80 te hard waarvan er een motorrijder 199 km/u had gereden.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Interregionale controle

Publicatiedatum: 16-4-2010 10:41:11

SCHERPENZEEL/DE KLOMP/WOUDENBERG/BARNEVELD/NIJKERK/ZWARTEBROEK- De politie heeft donderdagavond 15 april een grootscheepse controle gehouden. Er werd op verschillende locaties gecontroleerd in de middag tussen half vier en zeven uur en s'avonds tussen half negen en tien uur. De politie werkte hierbij samen, in totaal 85 mensen, met de KLPD, douane, speurhondengeleiders, groene opsporingambtenaren en gemeentelijke opsporingsambtenaren. Er werd tijdens de controle onder meer gecontroleerd op de technische staat van de voertuigen, gedragsregels in het verkeer, alcoholgebruik, snelheid, verzekering en belasting van voertuigen en Wet wapens en munitie.

In De Klomp en op de Randweg in Woudenberg werden er in totaal 88 bonnen uitgeschreven voor gedragsregels in het verkeer en technische staat van de voertuigen. In Scherpenzeel werd er op het Oosteinde en de Stationsweg gecontroleerd. Op de Stationsweg werden er in totaal 58 boetes uitgeschreven voor voornamelijk snelheid. Ook werden er 577 blaastesten afgenomen waarvan er een bestuurder een proces-verbaal kreeg voor het rijden met een promillage van 0,54. Op het Oosteinde werden er 32 bekeuringen uitgeschreven. Op de Postweg en de Renswoudsestraatweg in Barneveld werden er in totaal 25 bonnen uitgeschreven. In Barneveld werden er op de Scherpenzeelseweg en de Barneveldesweg 25 boetes uitgeschreven en eenmaal voor het rijden met alcohol met een promillage van 0,78. In Scherpenzeel werd er gecontroleerd op de naleving van de Wet wapens en munitie. Er werden 16 adressen aan gegaan, bij een van de adressen troffen de groene opsporingsambtenaren een wapen aan waar de munitie bij lag. De eigenaar van het wapen heeft een waarschuwing gekregen. Volgens de naleving van de wet moet het wapen en de munitie gescheiden in een afsluitbare ruimte in een kluis worden bewaard. In Nijkerk en Zwartebroek ging men 11 adressen af. Ook kreeg hier een eigenaar van een wapen een waarschuwing wegens het niet juist opbergen van het wapen en de munitie. De douane heeft op verschillende locaties 12000 euro binnen gehaald vanwege het belasting geld wat niet betaald was van de voertuigen.
(041413)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---