Politie Drenthe

Vrijdag

Provincie Drenthe, 16-04-2010

Politie zoekt getuigen inbraak schuur

GASSELTE De politie is op zoek naar getuigen van een inbraak. Donderdagmorgen bleek dat er was in gebroken in een schuur naast een woning aan de Sodemorseweg in Gasselte. Er zijn s nacht verschillende soorten gereedschap weggenomen uit de schuur. Buurtonderzoek heeft uitgewezen dat de inbraak vermoedelijk tussen 04.00 uur en 05.00 uur is gepleegd. De politie is nu op zoek naar getuigen die rond dit tijdstip mogelijk een voertuig hebben gezien in de omgeving van de woning. Ook is de politie op zoek naar getuigen die in deze nacht rondom de woning iets anders verdachts hebben gezien of gehoord. Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Assen via het telefoonnummer 0900-8844.

Bestuurder onder invloed drugs

MEPPEL De politie hield in de nacht van donderdag op vrijdag op de N 375 bij Meppel een 25 jarige inwoner van Meppel aan. De man is een bij de politie bekende veelpleger. Hij bestuurde een auto terwijl hij kort daarvoor drugs had gebruikt. Ook is hij niet in het bezit van een rijbewijs. In de auto en de kleding van de man vond de politie een kleine hoeveelheid drugs. Dit is in beslag genomen. Ook de auto van de man is in beslag genomen. Een arts nam op verzoek van de politie bloed af bij de man. Dit wordt onderzocht op de aanwezigheid van drugs. De man is voor verhoor en nader onderzoek ingesloten.

Brand brengt politie bij hennepkwekerij

T HAANTJE Bewoners van t Haantje werden in de nacht van donderdag op vrijdag wakker van lawaai en ontdekten dat achter een leegstaande woning aan deze straat een schuur in brand stond. De gewaarschuwde brandweer bluste de brand en ontdekte voorwerpen en sporen die duidden op een hennepkwekerij die in de schuur heeft gezeten. In de woning werden geen mensen aangetroffen. Wel trof de politie er een hennepkwekerij met ongeveer 200 planten aan. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar of gebruiker van de woning.

Fietsendief aangehouden

HOOGEVEEN De conciërge van een school aan de Julianastraat in Hoogeveen hield donderdagmorgen met hulp van een collega en een buurtbewoner een 20 jarige fietsendief uit die plaats aan. Een leerling had de conciërge opmerkzaam gemaakt op de man, die zich verdacht ophield bij de ingang van de fietsenstalling. Woensdag is uit die stalling ook een fiets gestolen. De conciërge zag deze keer de man op een fiets uit de stalling komen en hield hem staande. Dat ging niet helemaal zonder problemen want de man maakte een hoop stennis en probeerde te vluchten. Echter met hulp van een onderwijzer en een buurman lukte het de dief in bedwang te houden tot de politie er was. De fietsendief is overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Uit de camerabeelden van de fietsenstalling bleek dat hij ook op woensdag de fiets had gestolen. Hij bekende beide diefstallen. Vandaag beslist Justitie of hij in vrijheid wordt gesteld.

Politie houdt veelpleger aan

ASSEN Op de Weiersloop in Assen hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 32 jarige bekende veelpleger uit die plaats aan. De man fietste daar zonder licht en met een paar grote tassen aan het stuur. De fiets bleek bij controle te zijn gestolen. In de tassen zat gereedschap, tuinverlichting en fotomapjes. De politie vermoedt dat een deel van deze spullen gestolen is. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Vrouwen stelen geld en sieraden

MEPPEL Twee nog onbekende vrouwen hebben donderdagmiddag uit een woning aan de Rembrandtlaan in Meppel geld en sieraden gestolen. De vrouwen gingen via een openstaande tuindeur de woning binnen waar op dat moment de bejaarde bewoonster alleen thuis was. Terwijl de vrouw met een verhaal over de gemeente werd beziggehouden zagen de bezoeksters kans om de woning te doorzoeken. Nadat ze weer vertrokken waren ontdekte de vrouw dat ze wat geld en sieraden miste. Ze deed aangifte bij de politie. Bij de twee ongewenste bezoeksters gaat het om een tenger gebouwd meisje van naar schatting een jaar of 16 en een oudere vrouw. Ze droegen donkere kleding. De oudere vrouw was erg opgemaakt. Ze spraken gebrekkig Nederlands.

Hennepkwekerij in bedrijfspand

VEENOORD In een verhuurd deel van een bedrijfspand aan de Trekkenweg in Veenoord trof de politie donderdagmorgen een hennepkwekerij aan. De deur naar de kwekerij werd door de politie geforceerd. Er waren geen personen aanwezig. In de ruimte stonden 378 oogstrijpe hennepplanten en 261 stekjes. Er was geen sprake van diefstal van elektriciteit. De planten en de apparatuur die gebruikt werd voor de plantage zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de huurder en gebruiker van de ruimte.

Verkeerscontroles

ZUIDLAREN/ANNEN Donderdag is er door de politie in- en rond Zuidlaren en Annen gecontroleerd op verkeersovertredingen. 201 bestuurders legden een blaastest af. Twee daarvan hadden gedronken maar kwamen niet boven de toegestane limiet. Verder werden tien automobilisten bekeurd voor het overtreden van de maximum toegestane snelheid, het niet dragen van de autogordel, het rijden zonder verzekerd te zijn, het niet APK gekeurd hebben van een auto, het mobiel en niet handsfree bellen als bestuurder, het niet kunnen tonen van kentekenbewijs en het rijden met een aanhanger met overstekende lading.

Ook werd in Zuidlaren speciaal gelet op bromfietsers. 28 bromfietsers werden getest op de rollentestbank. Hiervan hadden vier te veel vermogen. Bij zeven bromfietsen ontbrak de verplichte spiegel.

HOOGEVEEN/BEILEN Ook in- en rond deze plaatsen is donderdag het verkeer gecontroleerd. Daarbij lag de nadruk op bromfietsers. 28 werden getest op de rollentestbank. Acht keer resulteerde dit in een proces-verbaal voor het overschrijden van het toegestane vermogen. Twee keer was de overschrijding zo groot dat het kentekenbewijs is ingenomen. De eigenaars kunnen dit terug krijgen als zij hun bromfiets terug brengen in de originele staat. Verder werden drie bromfietsers bekeurd voor het rijden zonder helm, het negeren van een rood verkeerslicht en het niet volgen van de rijbaan. Vier automobilisten kregen een bekeuring omdat ze geen autogordel droegen.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.