Politie Groningen

Vrijdag 16 april 2010

Provincie Groningen, 16-04-2010

Fietsster gewond na frontale botsing

GRONINGEN Een 20-jarige fietsster uit Groningen is donderdagavond gewond geraakt op de Maaslaan in haar woonplaats. Een 20-jarige plaatsgenoot kwam haar tegemoet fietsen en nam een te ruime bocht. Hierdoor botsten de fietsers frontaal tegen elkaar aan. De vrouw raakte buiten bewustzijn en is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Man vernield voordeur ex

WINSCHOTEN Een 39-jarige man heeft donderdagavond in Winschoten stampij gemaakt bij de woning van zijn ex-partner. De inwoner van Winschoten vernielde daarbij de voordeur. De politie heeft de man aangehouden. Hij bleek nog twee dagen gevangenisstraf open te hebben staan en is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietser gewond na val

GRONINGEN Een 51-jarige fietser uit Groningen is donderdagmiddag gewond geraakt in zijn woonplaats. De Stadjer fietste met een aantal tassen over het Damsterdiep. Toen een van de tassen klem kwam te zitten tussen de knie van de man en het fietsstuur, verloor de Groninger de macht over het stuur. Bij de val raakt hij gewond aan zijn gezicht en hand. De fietser is onder andere met een gebroken hand naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapport gemaakt.

Hoogezandster gewond na tussenkomst vechtpartij

HOOGEZAND Een 35-jarige inwoner van Hoogezand is donderdagavond gewond geraakt bij een mishandeling in zijn woonplaats. In een pand aan de Laan van de Sport kreeg een aantal personen het met elkaar aan de stok. De 35-jarige Hoogezandster wilde de ruziënde partijen scheiden, maar werd vervolgens zelf geslagen. Hij werd vanwege zijn verwondingen door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Later in de avond werd een 23-jarige verdachte uit Hoogezand aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de andere betrokkenen.

Veendammer aangehouden na ernstige bedreiging

VEENDAM De politie heeft donderdagmiddag in Veendam een 49-jarige man uit die plaats aangehouden. De man was in de middag met zijn auto naar een school aan de Hertenkampstraat gereden en had op het plein ernstige bedreigingen geuit in de richting van zijn partner. Op het moment dat hij aan kwam rijden en zijn auto op het trottoir zette, reed hij bijna een voetganger aan. Na de bedreiging ging de verdachte er vandoor maar dreigde terug te komen met een vuurwapen. De Veendammer werd kort daarna in zijn woning aangehouden. In het huis werden naast een nep-vuurwapen ook twee andere wapens gevonden. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is ingesloten.

Alcoholcontrole binnenstad Groningen

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmorgen een alcoholcontrole gehouden op het Schuitendiep. De controle begon rond 5.30 uur en duurde tot 9.00 uur. Tijdens de controle moesten 125 automobilisten een blaastest doen. Een 25-jarige bestuurder uit Groningen had bijna 0,6 promille alcohol in zijn bloed. De Stadjer is beginnend bestuurder en had drie keer zoveel alcohol in zijn bloed dan is toegestaan.

Eerder die nacht werd op het Schuitendiep een 34-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. Hij had ook te diep in het glaasje gekeken. Uit de ademanalysetest bleek dat hij bijna 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Ook werd een 26-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol reed. Op het bureau werd een alcoholpromillage van 1,1 vastgesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadjers moeten auto inleveren

GRONINGEN Met behulp van een camera-auto voorzien van
kentekenherkenning (ANPR) stuitte de politie donderdagmorgen optwee Stadjers met openstaande boetes. Op de Wilgenlaan bleek een 72-jarige vrouw uit Groningen nog 600 euro aan boetes open te hebben staan. Zij kon deze niet betalen. De politie nam haar auto in beslag. Hetzelfde overkwam een 34-jarige vrouw uit Groningen op het Eemskanaal NZ. Zij moest nog ruim 1300 euro aan boetes betalen. Ook zij kon het bedrag niet voldoen. Haar auto werd eveneens in beslag genomen.

Man gewond bij bedrijfsongeval

OUDE PEKELA Een 29-jarige man uit Wippingen (D) is donderdagochtend bij een bedrijfsongeval op een bedrijf aan de Hendrik Westerstraat in Oude Pekela gewond geraakt. De Duitse medewerker was bij werkzaamheden aan een machine uitgegleden. Hierbij kwam hij met zijn voet in een draaiend gedeelte van deze machine terecht. Het slachtoffer werd door ambulanceverpleegkundigen en personeel van de traumaheli ter plekke behandeld. Hij werd daarna naar het ziekenhuis gebracht.

Insluiper aangehouden

MARUM - De politie heeft donderdagmiddag een 29-jarige man uit Utrecht aangehouden.De verdachte werd bij een insluiping in een tabak- en tijdschriftenzaak aan de Wending in Marum overlopen. Een personeelslid kwam oog in oog te staan met de insluiper. De Utrechtenaar verklaarde op zoek te zijn naar het toilet. Toen gealarmeerde agenten de man mee wilde nemen naar het politiebureau begon de man het personeel te bedreigen. De verdachte is ingesloten. De politie onderzoekt het incident.

77 bekeuringen bij grote verkeerscontrole

GRIJPSKERK - De politie heeft donderdag tussen 09:00 een 15:00 uur een grote verkeerscontrole gehouden op de Friesestraatweg en Groningerstraatweg N355 te Grijpskerk. Hierbij werd samengewerkt met diverse externe diensten zoals Inspectie Verkeer en Waterstaat, Centraal Bureau Motorrijtuigenbelasting, Belastingdienst, Algemene Inspectie Dienst, Algemene Inspectie Dienst, Kon.Marachausee, Voedsel Waren Autoriteit en de Rijksdienst voor het wegverkeer. Er werd op meerdere wetgevingen gecontroleerd. Er werden totaal 610 voertuigen gecontroleerd. In totaal zijn 77 bestuurders bekeurd. 31x voor het niet tonen van een rij- en kentekenbewijs; 38 x voor technische gebreken en diverse bekeuringen voor overtreding van de rijtijdenwet. Alle bestuurders werden onderworpen aan een blaastest. Geen van de bestuurders was onder invloed.

Recalcitrante man aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht in de Gelkingestraat in Groningen een 22-jarige man uit Groningen aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. De Stadjer bejegende surveillerende agenten onheus met vervelende bewoordingen. Toen de man ook die dienders hinderlijk bleef volgen kreeg hij het bevel om weg te gaan. Dit deed de verdachte niet, waarna hij werd aangehouden. De man werd voor verhoor ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Beschonken vrouw aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft donderdagnacht op de Grote Markt een 22-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor openbare dronkenschap. Agenten zagen dat de vrouw door vier jongens werd gedragen. Zij was door overmatig alcoholgebruik niet meer aanspreekbaar. De agenten hebben de beschonken vrouw voor haar eigen veiligheid ter ontnuchtering ingesloten. Als zij haar roes heeft uitgeslapen kan de vrouw met een bekeuring op zak weer naar huis.

Fietser gewond bij aanrijding

VEENDAM Een 44-jarige fietser uit Veendam is vrijdagmorgen gewond geraakt. De Veendammer werd op de kruising van het Borgerspad nabij de Sorghvlietlaan aangereden door een 64-jarige automobilist uit Veendam De bestuurder had zijn fietsende plaatsgenoot over het hoofd gezien. Een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer is met hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van de aanrijding.

Minderjarige aangehouden voor winkeldiefstal

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond een 14-jarige jongen uit Assen aangehouden voor winkeldiefstal. De jongen werd in een mediawarenhuis aan de Westerhaven door beveiligingsmedewerkers betrapt bij het stelen van een MP3-speler. De jongen moest mee na het politiebureau. Na verhoor werd de jongen overgedragen aan zijn ouders. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden voor wapenbezit

LOPPERSUM - De politie heeft donderdagmiddag in een woning in de gemeente Loppersum een vuurwapen en munitie aangetroffen. De politie had meerdere tips gekregen dat een 49-jarige inwoner van deze gemeente een vuurwapen in zijn woning zou hebben. Het wapen en de munitie werden door agenten in beslag genomen. De verdachte werd ingerekend en is ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De verdachte wordt vandaag gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde opdonderdag 15 aprilop diverse plaatsenop snelheid.


- Delfzijl, Provincialeweg N362: aantal geregistreerde voertuigen: 450, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 122 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Groningen, A28: aantal geregistreerde voertuigen: 550, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 147 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.