Gemeente Hilversum

Persbericht:

Traverse tussen station Hilversum Noord en Media Park

publicatiedatum: donderdag 15 april 2010

De traverse Media Park, voor voetgangers en fietsers tussen station Hilversum Noord en het Media Park, is voor het eind van 2010 werkelijkheid. Met de komst van de traverse hoeven auto's en langzaam verkeer elkaar niet meer te kruisen op de Mies Bouwmanboulevard.

De drie betrokken partijen, de gemeente Hilversum, ProRail en TCN namens het Media Park hebben inmiddels gekozen voor het ontwerp van MVSA Meyer en Van Schooten Architecten in de samenwerkingscombinatie met aannemer Strukton Infratechnieken. Op dit moment voert de gemeente voor het bouwplan een vrijstellingsprocedure art. 19, lid 2 van de oude Wet RO. In het najaar wordt een begin gemaakt met de bouw en als alles meezit wordt de traverse rond oud en nieuw in gebruik genomen.

De traverse
Bezoekers en werknemers van het Media Park krijgen via de nieuwe traverse een directe, korte verbinding tussen de perrons van station Hilversum Noord en het hart van het Media Park. Een comfortabele verbinding, ook voor de bewoners en mindervaliden in de wijk Noord, want naast brede looptrappen komen er op drie locaties liften: op de beide perrons en op het zgn. Franse Pleintje op het Media Park. De traverse gaat over de Mies Bouwboulevard heen en over het noordelijke deel van het Studiocentrum.

Financiën
De traverse wordt gefinancierd met bijdragen uit verschillende bronnen: het Integraal BereikbaarheidsPlan Hilversum e.o. (IBP), TCN Media Park, het programma Toegankelijkheid van ProRail, de subsidieregeling 'spoorse doorsnijdingen' van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en een bijdrage van de gemeente Hilversum. Met de bouw is circa drie miljoen Euro gemoeid.

Integraal BereikbaarheidsPlan Hilversum e.o.
De aanleg van de traverse maakt deel uit van het Integraal BereikbaarheidsPlan Hilversum e.o. (IBP). Informatie over dat plan en het project is te vinden op www.hilversumbeterbereikbaar.nl.