Extremis verkoopt licenties van eigen producten op de meubelbeurs in Milaan 16/04/2010 11:01

PR Newswire

GIJVERINKHOVE, Belgie, April 16, 2010 /PRNewswire/ -- Ter gelegenheid van de meubelbeurs in Milaan, die op 14 april van start ging, komt het Belgisch designmerk Extremis met een wel zeer speciaal concept voor de dag.

Vanaf nu is het mogelijk een Extremis-licentie te kopen. Met die licentie heb je het recht om 1 exemplaar van je favoriete Extremis-stuk zelf te maken. Elke officiële licentie zit in een doos die de nodige technische tekeningen en specificaties bevat.

Dirk Wynants, het creatief brein van Extremis, is er zich van bewust dat het idee controversieel is. Op die manier maakt hij het statement dat de waarde van een Extremis-product niet enkel het resultaat is van een productieproces, maar dat het beschermde creatieve werk achter het product ook z'n waarde heeft.

Nieuwigheden

Binnen dit concept brengt Extremis een aantal klassiekers uit hun gamma en stellen ze ook enkele nieuwkomers voor. Er is: de 'Abachus' statafel, de 'InUmbrina' parasol en de 'Alea' bloempot, alle drie van de hand van Extremis bezieler Dirk Wynants. Daarnaast is er de 'Romeo & Juliet' bank die dankzij haar geïntegreerde bloempotten een vleugje groen brengt in een kale omgeving.

De klassieker Sticks kreeg er 2 varianten bij: Sticks Curved, een versie met gebogen basis en Sticks Enlightened, een versie met geïntegreerde LED-verlichting. Ook de klassieker ExTempore kreeg er een broer bij, ExTempore Patchwork. Bij deze tafel liggen de latten van het tafelblad geschrankt waardoor er verschillende tafellengtes mogelijk zijn tussen 300 cm en 450 cm.

Op het eerste zicht hebben de Extremis-producten weinig met elkaar gemeen. Maar wie verder kijkt, ziet dat alle producten voldoen aan 3 basisprincipes. Het zijn allemaal innoverende producten die functionele oplossingen bieden en tegelijkertijd mensen samenbrengen. Bij Extremis noemen ze hun producten daarom: 'tools for togetherness'.
Voor meer informatie surf naar http://www.extremis.be/press of contacteer Marieke Hauspie op marieke@extremis.be of op +32-58-299-725.






-