Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.15 uur

Utrecht, 16-04-2010

Motorrijder verongelukt

BREUKELEN Bij een aanrijding van een motor met een auto kwam op donderdagochtend 15 april de motorrijder om het leven.

Rond 10.10 uur reed een 21-jarige motorrijder uit Groenekan over de Brugoprit, komende uit de richting van de Straatweg. Een 72-jarige automobilist uit Breukelen, die uit de Engel de Ruijterstraat kwam, verleende geen voorrang aan de motorrijder met een aanrijding tot gevolg. De motorrijder raakte ernstig gewond en een traumahelikopter kwam ter plaatse. Dat mocht echter niet meer baten. Het slachtoffer overleed op de plaats van het ongeluk. Het bestuurdersportier van de auto werd door de brandweer opengeknipt, waarna de man voor onderzoek per ambulance naar het AMC in Amsterdam werd gebracht. De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Verkeerspolitie Utrecht heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld.

Stomdronken

KAMERIK Een stomdronken automobilist werd op donderdagavond 14 april door medeweggebruikers tegengehouden.

Rond 21.25 uur kreeg de politie de melding van meerdere automobilisten dat zij op de Ir. Enschedeweg achter een kennelijk zeer beschonken automobilist reden. De automobilist slingerende over de weg en kwam daarbij meerdere malen op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer, met enkele keren bijna een aanrijding tot gevolg. Eén van de automobilisten, een Goudse politieman in zijn vrije tijd, slaagde er op de rotonde bij het Oortjespad in de automobilist tegen te houden. Agenten die al onderweg waren, kwamen ter plaatse en zagen meteen al dat de automobilisten een juiste inschatting hadden gemaakt. De verdachte, een 49-jarige man uit Uithoorn, stond te wankelen op zijn benen en rook sterk naar alcohol. De blaastest bevestigde dat hij pittig te veel had gedronken en de agenten hielden hem aan.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 1060 ug/l, bijna vijf keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.